Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Roztomilé poťouchlosti, které pěkně skládají logiku, naštěstí hlavně zpětně (i když zase takové překvápko to nebylo). Celý ten děj byl příjemně nepříjemný - a kdyby tam bylo ještě méně pointy, moc by mi to nevadilo. Jsem rád, že je M.N.S. ve formě (což říkám s rozmyslem po vidění první sezóny Wayward Pines). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď niekto spraví presne to, čo celý čas tvrdíte, že by mal spraviť. Shyamalan inak ako kedy predtým, Shyamalan restart. Zaprvé, máloktorý horor takto pracuje s emóciami, pričom si to nevšimnete a neletíte mu. Zadruhé, tak obyčajné a neobjavné, a pritom tak originálne! Ako fakt, spomeňte si na úplne poslednú scénu. Už ste niekedy v horore podobnú videli, bez toho, že by to zároveň vo vás vyvolávalo pocit trápnosti? A práve naopak, nechcem spoilerovať a ťažko to rozpoznať, ale ten pocit bol nielen fajn, on bol presne a stopercentne na tej vlne, na ktorej ho autor zamýšľal. Úplná parádička ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ano, je zpět. A ano, dělá to radost větší, než u kohokoliv jiného. Found footage kocept vydřený do poslední kapky, mistrovská práce se stupňovaným napětím a epesní double finále, kde to ložnicové téměř hledí do očí tomu z [REC]. Ale především (a o tom to, jak to obvykle u kvalitních hororů bývá) fantastická ústřední dětská herecká dvojka. Nepamatuju hrdiny, na kterých by mi tak záleželo, tak moc jim držel palce a tak silně si to s nimi prožil. Příště houšť a bude to za čistou spokojenou palbu. 4 a ½. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Osobne si nemyslím, že by toto bolo bohvieaké svetoborné dielo, avšak čo ma prekvapilo, že i napriek tomu, že sa dá pointa filmu odhaliť pomerne rýchlo, Shyamalan ma dokázal baviť až do záverečných tituliek. Dokonca decká, ktoré ja vo filmoch obzvlášť nenávidím, tak ma milo prekvapili s akou hravosťou svoje postavy zvládali a absolútne ma nestihli vytočiť. Hoci mladému Tylerovi by som na začiatku filmu síce najradšej hned' strelil zaucho (už len z princípu za jeho účes), ale nakoniec sa z neho vykľul celkom statný borec! Stopáž filmu krásne napomáha, ako i prostredie odľahlej farmy odeté do bieleho závoju zimy. No, zdá sa, že M. Night Shyamalan konečne prestal točiť sr@*ky a začal hardkorovo od plienok... [ 12/09/15 @ vue cinema, Redditch, UK ] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

M. Nigt Shyamalan se vrací k horroru, ale bohužel hluboce kálí na to, co mu bylo tak blízké a co mu šlo budovat, také jinak tu není žádné tajemno, hraní s mytologií (jako předvedl nejen v ženě ve vodě, ale i v geniální vesnici) a neposlední řadě tu chybí jakékoliv, alespoň letmé, zamotání děje a gradace je mizerná. Navíc tu neskutečně blbě funguje found foutage formát, který je zde jednak zbytečný, nepomáhá napětí a ve spoustě scén zabíjí jakýkoliv náznak atmosféry. Přitom na první dobrou si dovedu představit, že film na téma "děcka v domě prarodičů s počínající demencí" může bejt skvělej, atmosferickej a temnej a přitom nemusí být ani za mák béčkovej, ale to by se musel alespoň trošku věnovat psychologii postav, protože i z takovej marginálií jako koukání do blba se dá s trochou snahy vykouzlit temná atmosféra, jenže to potřebuje dobrou práci s kamerou a ne found foutage. Slabé, ve všech ohledech, scénáč mizerněj, atmosféra neexistuje a ani kdyby se na konci objevila zombifikovaná žížala Julie, tak by to nebylo kvalitnější. A to je zombifikovaná žížala Julie notně hrůzná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Režisér M. Night Shyamalan prozradil na Twitteru, že si připravil tři verze filmu. Jedna z nich byla čistě komedie, druhá čistě horor a třetí, kterou nakonec použil, byla něco mezitím. (hansel97)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama