Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď niekto spraví presne to, čo celý čas tvrdíte, že by mal spraviť. Shyamalan inak ako kedy predtým, Shyamalan restart. Zaprvé, máloktorý horor takto pracuje s emóciami, pričom si to nevšimnete a neletíte mu. Zadruhé, tak obyčajné a neobjavné, a pritom tak originálne! Ako fakt, spomeňte si na úplne poslednú scénu. Už ste niekedy v horore podobnú videli, bez toho, že by to zároveň vo vás vyvolávalo pocit trápnosti? A práve naopak, nechcem spoilerovať a ťažko to rozpoznať, ale ten pocit bol nielen fajn, on bol presne a stopercentne na tej vlne, na ktorej ho autor zamýšľal. Úplná parádička ()

choze 

všechny recenze uživatele

Babiččin dům 2015. Shyamalan se vrací do hry! Dobře vymyšlený found footage rámec, dobře napsané i zahrané ústřední přemoudřelé dětské postavy, funguje atmosféra, napínání i ta jedna předvídatelná a přesto brutální lekačka a přitom celou dobu netušíte, co z toho ve finále vyleze. Velká spokojenost a pro mě nejlepší horor od PROMETHEA. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Shyamalanova návratu jsem se před dvěma lety dost obával a nakonec mi proklouzl mezi prsty. A přesně jsem si říkal, jestli to nebude až moc komorní a lowbudgetové, aby si v Blumhouse ověřili, že na to Manoj stále má. A přesně takové to je, bohužel v neprospěch věci. Řemeslo tam rozhodně je a poslední dvacetiminutovka je velkolepá hororová přehlídka slasheru , na kterou ještě dlouho nezapomenu. Jenomže zbylá hodina je tak strašně rozvleklá a vesměs nezajímavá, že jsem se už po dvaceti minutách celkem nudil. Už v té době bylo jasné, kam film směřuje a asi by tomu seděla spíše tak poloviční stopáž, pak by to byl poměrně nářez. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Shy je späť. Azda... Found Footage je zlo a vždy bude. Ak existuje peklo, tak všetko je v ňom found footage. Film by jednoznačne fungoval lepšie bez tohto konceptu (minimum skvelej kamerovej práce Inda, žiadna hudba), resp. s využitím iba pár handycam záberov. Hlavnou devízou filmu nie je ani tak námet, čo býva tradičné Shyove devízum, ako skvelo napísané postavy (hlavne dve deti, ktoré sú aj vynikajúco zahrané) a Shyamalanov typický nadžánrový tématický záber, kde v jednom filme spracováva niekoľko tém, ktoré často nemajú nič spoločné s mainstreamovým hororom. Takže tento tréning vyšiel, teraz poprosím ďalšiu pecku ako The Village. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Shyamalan servíruje další nezapomenutelnou pointu. Máme tu sympatická děcka, která přijedou na návštěvu prarodičů. Brzy začne být jasné, že něco není v pořádku. Divné chování starých lidí („mohla bys prosím vlézt do trouby a vyčistit jí?“) vystřídají scény s lekačkami, ze kterých vám bude tuhnout krev v žilách. Za všechny jmenuji vnučku, kterou pronásleduje babička pod domem a modří už jistě tuší. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Ze dne na den a dokonce i během dne se v různých scénách rapidně liší množství sněhu, který pokrývá dům a přilehlé okolí. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama