Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mě zavedl mimo "bezpečnou zónu" a vyvolal ve mně nepříjemné pocity. Což je podle mě nejrelevantnější indikátor opravdu povedeného hororového filmu. Netrvalo mu to navíc ani třicet minut, protože už u té hide and seek hry jsem byl lehce vykolejenej. Film vypráví o dvou sourozencích, kteří jedou na prázdniny k babičce a dědečkovi, se kterými se nikdy neviděli. Vztahy v rodině totiž nejsou nejlepší, v minulosti se něco stalo a matka sourozenců utekla z domova. Teď to ale vypadá, že prarodiče chtějí svá vnoučata alespoň jednou vidět. Děti s tím souhlasí a chtějí z návštěvy udělat dokumentární film. Postupně ale začíná být zjevné, že s babičkou a dědou není něco v pořádku. Může za to pouze obyčejná stařecká demence, nebo je ve hře něco víc? Co ty až nepřirozeně působící noční pohyby a umanutost babičky, která po vnučce chce, aby zalezla do pece? :) The Visit je především castingové trefa do černého. Jak důchodci, tak děti jsou naprosto přesvědčiví - prarodiče působí ve strašidelných sekvencích hrozně creepy, drobotina zas slouží jako velmi sympatický a vtipný průvodce děním. S tím souvisí i zábavnost celého filmu - ačkoli se ve své podstatě nejedná o komedii (ani s přívlastkem "hororová"), najde se zde plno míst, kde se člověk může zasmát. Prostě horor se smyslem pro černý humor. Bát se nemusíte ani found footage / mockumentary formy - obraz není nijak zásadně rozklepaný, tvůrci se naopak snaží komponovat moc pěkné záběry. Zkrátka a jednoduše velké díky Blumhousu za resuscitaci Shyamalana, který mimochodem letos zažívá velmi dobrý rok (zaujal již seriál Wayward Pines). Snad tahle spolupráce bude pokračovat a Ind u podobných látek zůstane. 9/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Shya se vrací do svých kramfleků. Visit je příjemným nízkorozpočtovým kouskem, který potěší hlavně výborným castingem a nosnou myšlenkou. Found footage v tomhle případě vůbec nevadí, má to jakž takž smysl a nečekaně i řadu velmi vtipných, černohumorných momentů (desková hra!). Co nejvíc oceňuji, je houstnoucí napětí, povedený twist a klasické Shyovi dechberoucí momenty vykouzlené postavením kamery. Bezpečně nejlepší počin od Vesnice. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý horor, i když ty děcka byli VELMI tolerantní ohledně podivného chování prarodičů. Každopádně to jede krásně podle pravidel. Vy víte, že bude houšť a houšť a jen se těšíte na způsoby, kterými se to projeví. Mě to teda nezklamalo a musím uznat, že úroveň znepokojivosti byla velmi vysoká. Finále bylo chvílemi až groteskní. Když tomu klukovi nacpal posranou plínu do ksichtu, tak jsem fakt vyprsknul. A byl fakt dobrej nápad postavit proti sobě děti a důchodce, kór když důchodci vlastně ani moc neútočili spíš jen byli strašně, nebezpečně divní. Chápu, že to někomu nesedne a nedá se to brát vážně. Mě se to ale líbilo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komentuji se značným odstupem, avšak i přesto si vzpomínám, jak povedeným byl tento snímek hororem. Měl v sobě prostě vše, co bych u tohoto žánru chtěl mít a co bych očekával od M. N. Shyamalana. Řeknu vám, milí přátelé, že sledovat tento horor na vcelku velké horské chatě uprostřed ničeho, byl vskutku parádní zážitek, který si plné hodnocení zaslouží. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále jsem jen mírný optimista, ale zodpovědně prohlašuju, že tento film u mě fungoval na všech úrovních. Napětí, lekačky, humor, styl, vizuál, potřeba dalšího zhlédnutí. Co mám dál psát? Že Shyamalan natočil tak kvalitní snímek po těch všech svých nepodarcích, je šok, který vypadá trošku jako jeho klasická pointa. 100%!!!!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama