Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nepříliš zajímavý příběh se postupně rozvine do působivého dramatu. 1) Široký záběr od vlastního vyšetřování přes soukromý život policistů i pachatelů vypovídá více o zúčastněných postavách, než o příběhu samém. To považuji za velké plus, aby bylo jasno._____ 2) Přirozené až naturalistické zobrazení běžného života i práce ve "šťastném" yorkshirském údolí je další předností snímku._____ 3) Temný až ponurý život hlavní postavy - policistky, plný depresí a nespravedlností, zajímavě kontrastuje s příjemnou celou, v níž tráví svůj čas odsouzený vrah - televize, knihy, stavebně oddělený sprchový kout s WC, slušivé tepláčky, časté návštěvy, telefonní hovory..._____ 4) Výstižné obsazení vrcholí hlavním padouchem: hraje ho 29letý absolvent teologie (!) v Cambridge přitažlivý James Norton (vrah Tommy Lee Royce). Další pěkní kluci: 32letý Karl Davies (syn seržantky Cavoodové Daniel), 30letý Shane Zaza (policista Shafiq Shah, Ind), Luke Williams (partner zabité policistky Ollie)._____ 5) Věk herců uvádím k datu vzniku první řady._____ 6) Psáno po dvou řadách._____ 7) Zajímavý koment: Ekdahl****. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Nejspíš vrchol Lynovi současné seriálové tvorby. Totálně koukatelné, napínavé a délka série, tak akorát... žádné zbytečné caviky...aby se z toho na reklamách vytřískalo co nejvíc. Sarah Lancashire a Steve Pemberton svými výkony totálně mažou pochybnosti o vyjimečnosti tohohle titulu, který jakoby v přehršle výborných britských seriálů, posledních dvou sezón zapadl do průměru. Navíc Norton se mi v roli násilnýho zmrda, líbí o mnoho víc, než jako usedlý pastor. Zkrátka BBC rulez. První sérka 95%. Co říci na druhou řadu, něčo tak ojedinělého, jako je Happy Valley. Velké očekání je naplněno. Tvůrci se vydali správnou cestou. Seriál zkrátka není dobrý jako detektivka, ale je naprosto vyjimečný jako rodinné drama. Postavy sester i jejich nejbližších, jsou nqpsány i odehrány s takovou samozřejmostí, že až padám do mdlob. Závěr druhé série je taková depka, že už se na třeí pokračování ani neteším. Série druhá za 96%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno na základě první série. Spíše slabší britská detektivka s příběhem jak z filmového Farga. Než o případ jde hlavně o postavy a jejich traumata. To už jsem však viděl x krát a v mnohem poutavější podobě. Tentokrát bohužel ani hlavní postava není dostatečně charismatická a zajímavá, aby seriál utáhla. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

V celkovém hodnocení to jsou slabé 3 hvězdy. 1. série: hezký děj, správná detektivní práce, náhody a štěstí tak nebyly do očí, vynikající postava hlavní hrdinky - silných 85 %. 2. série: zklamání, 3 dějové linie, které v zásadě vyšumí do prázdna. Linie se sériovým vrahem ukončena nesmyslně, linie s vraždícím policistou ukončena směšně a linie s Jamesem Nortonem vyšuměna - slabých 40 %. 3. série: tady už je to jen slabý průměr. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle seriál nějakou podstatnou chybu, tak ve scénáři. A tím nemyslím jenom to že režisér děj na čtyři, maximálně pět epizod roztáhl do šesti. Ale především to, že s tím tlačením na pilu trochu přestřelil. Ano, násilí se stupňuje, děj se zaplétá a z lidí se na povrch dostává to nejhorší v nich. Jen uvěřitelnost dostává na frak. To co snese film se specifickým námětem, neustojí drama honosící se nálepkou "ze života". A přitom stačilo víc naťuknout psychologii postav a nechat je prožít ještě jednu a nebo dvě emoční krize navíc. Tyhle momenty jsou ty co drží atmosféru, ne spousta krve a syrovost. Abych jenom nekritizoval, tak se zmíním že herci jsou do jednoho špičkoví. Aby taky ne, když mají tak výborně napsané charaktery. ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama