Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (190)

MIMI.kry odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu nepřesvědčivá, bezkrevná a poměrně brakovitá červená knihovna, která se nepovedla. Přitom romantiku, zvláště odehrávající se v historických kulisách, fakt můžu a mám v oblibě. Akorát tento seriál mě zcela minul a vůbec nezaujal. Usilovně a marně jsem opakovaně hledala něco, co by bylo zajímavé, dramatické nebo kouzelně poetické, protože někteří blízcí seriál chválili. Nakonec jsem to po několika marných pokusech vzdala. Kladným ohlasům ani zdejšímu vysokému hodnocení nerozumím, telenovela Cizinka mi přišla příliš chladná, nudná, předvídatelná a povrchní. Nevím, jestli jsem tak náročná nebo mám jen specifický vkus, protože jsem se zase minula s většinou. ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Prostředí je pro mě coby "skotofila" úžasné, i když je to na můj vkus celé až příliš romantické. Každopádně natočené je to poutavě a hudba mého oblíbence Beara McCreary nádherná. Škoda jen, že hlavní hrdinka mi tím svým neustále namyšleným výrazem strašně leze na nervy. První čtyři díly - 70% ()

Reklama

Mafian 

všechny recenze uživatele

Genius Loci udeří jak palice, když konečně dojde k přenosu do 18. století, což pomáhá vykreslovat i poutavá hudba. Pár dílů je zpočátku velmi slušných, přestože červená knihovna z Cizinky sálá na všechny strany již od prvních minut první epizody. Možná to není špatně, seriál se tak, se svým zacílením na převážně ženské publikum, staví mimo jiných historických seriálů, které se svou spletí intrik, vražd a sexu mají vyšší ambice. Logika však pokulhává, příběh se nikam neposouvá a z obsazení zaujmou snad jen Graham McTavish a Tobias Menzies. Zapíchnuto po šestém dílu, na ty, co vyšly později už jsem se neodhodlal, jelikož zřejmě do cílovky nepatřím... ()

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásné Skotsko, krásná hudba, skvělé kostýmy.. Příběh nic moc. Téma vrácení se v čase do Skotska v 18. století má obrovský potenciál, ale zpracování teda nedopadlo podle mých představ.. Až příliš mnoho porna, některé díly snad neměly ani děj. Nemluvě o tom, že se to tam prostě nehodí (není to Hra o trůny) a tak to snižuje celému seriálu úroveň. Poslední dva díly první série mi potvrdily, že mě seriál nebaví natolik, abych se dívala na další. Možná to ještě někdy překonám, možná ne. Tři hvězdy za napohled krásný seriál, dvě hvězdy dolů za nedotažený příběh a za to, že je to z půlky jen sex. :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • V epizodě se v cameo roli objevuje autorka literární předlohy Diana Gabaldon. Hraje postavu Iony McTavish, jednoho z hostů přítomných na balkoně ve Velké síni hradu Leoch při skládání slavnostní přísahy. Gabaldon pronáší několik replik v rámci rozhovoru s postavou paní Fitzgibbons (Annette Badland). [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Scéna oblékání Claire (Caitriona Balfe) paní Fitzovou (Annette Badland) byla sestříhána na co nejkratší klip a v reálu trvala mnohem déle, takže si tvůrčí tým mohl dobře představit, jak dlouho trvalo v 18. století se obléct. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hlavní postavy Claire (Caitriona Balfe) a Jaimeho (Sam Heughan) se v díle milují celkem třikrát a pokaždé jejich akt znamená něco jiného a posouvá jejich vztah dál k hlubší intimitě. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama