Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi očekávaný horor s vynikajícím trailerem je nakonec poměrně mdlý a nevýrazný. Dá se kochat krásnou přírodou, zajímavými pastmi, krásnou maskou záporáka, odvážným a sympatickým hlavním hrdinou, ale hororového toho příliš nenabídne, vraždy jsou celkem vynalézavé, ale málo krvavé a šokující, spíše je to taková dobrodružná "sranda". Na Belgii určitě solidní výkon, ale zarytým fanouškům se Welp příliš neodvděčí. 2* si tak krásně natočený horor nezaslouží a na 4* je však málo důsledný ve vraždách. 65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se hodně těšil a nakonec zbylo hořké zklamání. Moc jsem o něm nevěděl jen to že různých forech se film jeví jako novodobý camp slasher. A tak jsem se těšil. Ale na konec z toho je camp slasher tak napůl. Příběh mě moc nebavil a vrahové jsou silně o ničem a necítil jsem žádný development. Navíc mi postavy přišly někdy až přehnané, hlavně hajzl který šikanoval toho mlaďase v Skautským táboře!! Škoda těšil jsem se. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Welp ( Cub ) má podobnej námět s celkem vydařenou hororovou komedií "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse". S tím rozdílem, že Welp je bez vtipu a po lese nepobíhají Zombie, ale máme tady jiné zlo. Po lese prý běhá " Kai " ( něco jako vlkodlak ) nebo e všechno úplně jinak. Tak či tak to není nic originálního. Koukatelný to je, ale určitě to nenadchne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začínající režisér Jonas Govaerts vsadil na osvědčené téma a rozhodl se ukázat, že i Belgičané dokáží natočit slušný slasher. Nevím však, zdali se mu to povedlo přesně podle jeho představ. Nebo lépe řečeno jestli se mu povedlo uspokojit divácké očekávání. Přece jenom měl film velice slibný potenciál a to především co se výběru prostředí a hlavní osy děje týče. Jenomže dle mého názoru se režisérovi prostě nepodařilo z něj vymačkat vše, co se dalo. Dobře zvolené prostředí (zde les) ani důmyslné pasti ještě nezaručují velký úspěch. Protože pokud si chce divák film opravdu užít, nesmí nad scénářem moc přemýšlet. Jinak zde totiž narazí na spoustu nelogických kopanců a do očí bijících nesmyslů. Je mi jasné, že se Govaerts snažil co možná nejvíce vyrovnat americkým, severským a francouzským slasherům, ovšem na můj vkus se nechal unést svou představivostí až příliš. Nebo měl vše alespoň trochu vysvětlit. Ono je sice pěkné, že zabiják oplývá skutečně pestrou škálou důmyslných pastí a řadou pohybových senzorů, ovšem by nebylo od věci trochu divákovi přiblížit, jak k tomu přišel, proč to vůbec dělal a hlavně jak to že je téměř nesmrtelný. Navíc byl ten belgický skautský oddíl opravdu divný. Nevím, sám jsem zhruba patnáct let chodil do skautu, ale zřejmě u nás zastáváme ještě poněkud odlišné pravidla a chování. Téhle trojici vedoucích bych nesvěřil svoje děcka ani omylem. Na druhou stranu zas chápu, že tvůrce chtěl nabídnout pestrou škálu charakteristik svých postav. Nicméně kromě hlavního hrdiny Sama, mi tu nebyl absolutně nikdo sympatický. Přesto všechno se však režisérovi přece jenom podařilo místy navodit velice zajímavou atmosféru. Ponurost i napětí se tu sice mohli vyskytovat v hojnější míře, ale na průměrné ohodnocení to bohatě stačilo. Zvláště když některé pasti i mord scény byly opravdu vydařené. Pro příště by to však chtělo více zapracovat na důvěryhodnosti celé zápletky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měla to být renesance kempového slasheru v tradici Pátků, v níž skautíky na letním táboře ohrožuje buranský zabiják a jeho mladý maskovaný učedník. No, znovuzrození se ale nakonec tak úplně nekoná. Řemeslně snese Welp nejpřísnější kritéria - takhle hezky natočený horor se nevidí každý den. Krásné lesní prostředí, vizuálně atraktivně nasnímané, světlo baterky probleskuje mezi stromy, malý záporák má originální masku a sídlo velkého záporáka je příjemně temné a špinavé. Ale co z toho, když je to vlastně jen úplně no reason vyvražďovačka bez jediné sympatické postavy. O záporácích se toho člověk moc nedozví - jen že mají důmyslné podzemní útočiště (jak se to tam vzalo a co to přesně je?), po lese nastražené bizarní pasti (MacGyver by záviděl) a celou oblast mají zabezpečenou sofistikovaným systémem čidel, který je upozorní, když do oblasti někdo vstoupí. Působí to, jako kdyby hlavní záporák musel mít alespoň doktorát z nějakého technického oboru, ale ruku na srdce, ve skutečnosti spíš vypadá, jako kdyby byl buranem co neumí do pěti počítat. Vraždy nejsou úplně marné, ale není jich příliš a určitě vyloženě neohromí. Navíc film tak úplně nevyužije fakt, že většina potenciálního masa na porážku jsou děti - ohrožení dětí by u diváka jednoznačně vzbudilo větší strach a napětí (ještě když by třeba byly milé a sympatické, ale to už bych chtěl asi moc), jenže ony v reálu skoro vůbec ohrožené nejsou, zabijáci se uspokojují výhradně na dospělých vedoucích tábora a na náhodných kolemjdoucích. Celkově jsem se obstojně hororově bavil, v závěru je to docela napínavé, ale vzhledem k prvotřídní technické kvalitě měl film být lepší než "obstojný". Závěrečný zvrat mi nadto přišel jako nepříliš uvěřitelný, což jen utvrdilo mé v podstatě rozpačité dojmy. 6/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama