Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 1
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Ráda na ten zážitek z kina vzpomínám. Nejsem úplný nadšený fanoušek Pink Floyd, a až jsem se za to zastyděla. Musím uznat, že tento koncert je opravdu skvělé dílo. Ještě teď na koncert vzpomínám. A někdy si zkusím něco od Floydů pustit :-)) Jinak souhlasím víceméně s tím, co tu bylo vyřčeno. Jen jsem asi jediná, komu to odpovídání na otázky fanoušků přišlo občas divné :-) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak lituju, že jsem ten koncert v Praze propásl. Ale po osobní přítomnosti je asi prostor kinosálu to nejlepší, jak si ten koncert vychutnat a navíc se tu dostanou i detaily, které někde vzadu na ploše prostě neuvidíte. Vizuálně je to neskutečné žřádlo, hudbu netřeba představovat. Prostřihy, jak Waters putuje po pomátnících bitev, kde padl jeho děda a otec mi moc nevadily. Vím, jak se Waters s tím traumatem celý život smiřoval a že tam pak přivedl své děti a vnoučata ukazovalo oddech, že ony s otcem mohli vyrůstat. Koupě blůčka je jasná. Bonus v podobě rozhovoru s Nickem Masonem je příjemné posezení starých pardálů. Jen škoda, že do filmu nezakomponoval účast i Davida Gilmoura na jedné koncertní zastávce tady ()

Reklama

Azikel 

všechny recenze uživatele

Cestou domů jsme v autě poslouchali rádio - po pár minutách jsem ho musel znechuceně vypnout, protože ty sračky, co tam hrají, nemůžou vedle TOHOTO audiovizuálního zážitku nikdy v životě stát. Permanentní husí kůže, neuvěřitelná smršť emocí a jeden z největších zážitků mého života. Byl jsem na živém koncertě 2x a tohle byla taková krásná třešnička na dortu, připomenutí, že už nikdy nic tak úžasného nezažiji. Thank you, Mr. Waters!!! ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Koncerty nějak nejvyšším hodnocením neřeším, ale Roger Waters: The Wall by si to asi zasloužil. Cestovaní po Francii a Watersovi dialogy mě sice moc nebraly, ale jako trochu sentimentální člověk jsem to schopen odpustit. Neodpustím ale těm co stvořili zbytečné české titulky. Ti měli nějaké významy písniček na háku a prostě plácali kraviny, takže po třetí písničce jsem se svezl na sedadle dolů abych přes hlavu před sebou neviděl, co jsou ještě schopní vymyslet. K hudbě se nemá cenu vyjadřovat, slyšet Comfortably Numb a sledovat co to s publikem dělá je nepopsatelné. Asi nejsem jediný kdo by si přál tento koncert skutečně zažít. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv stále ještě patřím k mladší generaci, hudba Pink Floyd mě už nějaký ten rok inspiruje a fascinuje. Na živém tour Waterse jsem nebyl a proto jsem bez váhání kupoval lístek na The Wall již v předprodeji, abych si ono legendární stavění a bourání zdi mohl užít na vlastní oči a uši alespoň na velkém plátně. Příběhové pozadí desky The Wall zná asi většina fanoušků, ale i pro příležitostné posluchače je film dostatečně srozumitelný na to, aby pochopili Watersovy pocity, prožitky a myšlenky, které emočně vrcholily při epickém Comfortably Numb. Závěrečné půlhodinové odpovídání na otázky fanoušků v již odlehčené atmosféře bylo už jen příjemným bonusem, který završil tuto unikátní projekci. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno