Reklama

Reklama

Žraločí tornádo 3

(TV film)
  • USA Sharknado 3: Oh Hell No! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Popadněte deštníky, počasí na nejbližší dny je následující: budou opět pršet žraloci! Čeká nás další film, v němž se Fin a April budou i tentokrát snažit zachránit občany Spojených států před smrtícím nebezpečím. Bouře začne v hlavním městě Spojených států, ve Washingtonu D.C. V tomto boji už ale nebudou sami. Spolu s dalšími lidmi udělají vše proto, aby zastavili dravé predátory, kteří se postupně prokousávají až dolů k Východnímu pobřeží do města Orlando na Floridě. (Universal Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (159)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Fanoušci hororového žánru každoročně očekávají příchod několika skutečně dobrých filmů, ale přijde mi, že je jich čím dál tím méně. Namísto toho nás tvůrci zaplavují čím dál tím více podprůměrnými filmy a hromadou ODPADNÍCH záležitostí. Zárukou takové „kvality“ jsou i díla společností jako Asylum či SyFy. No a když se dají obě dohromady, nevěstí to již dopředu nic dobrého. Jak Ferrante slíbil, tak i učinil. Po roce se opět dočkáváme dalšího žraločího tornáda – brakové zábavy toho nejhrubšího zrna. Když jsem viděl první díl, přiznám se, že jsem se u něj docela bavil a dal jsem mu i vysoké hodnocení (60%). Podobně ujeté filmy mi nevadí a dokonce je s radostí i vyhledávám. Občas neuškodí se podívat i na něco takového. Dvojka už však začala být dost trapná, ovšem i jí jsem přetrpěl až do konce (40%). Nicméně tento díl už byl opravdu na hranici snesitelnosti a začínám vážně pochybovat o psychickém zdraví scénáristy i samotného režiséra. Ian Ziering a Tara Reid jsou doslova dvojka k pohledání. Dvojice hereckých ztroskotanců už zřejmě ani nezavadí o nějakou pořádnou roli a tak se drží této série jako pijavice. První jmenovaný jí však alespoň trochu drží nad vodou, protože hrát ještě nezapomněl, zato jeho společnice vypadá jak vyschlá mumie. Po dřívější krásce už není ani památky. Příběh filmu je stejně dementní jako ty předchozí, ale tentokrát tomu nasadil scénárista ještě zvláštní korunu navíc. Žraloci tu nebudou padat nejen z nebes, ale objeví se dokonce i ve vesmíru.Sharknado 3 mě doslova zklamalo. Dá se tu sice narazit na několik zábavných scén, ale jinak jsem celý film spíše nevěřícně kroutil hlavou nad jeho stupiditou. Zvláště pak ke konci jsem měl už sto chutí ho vypnout.30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Oh Hell Yes!" chtělo se mi nadšeně zařvat, když jsem při zjištění existence čtvrtého dílu Sharknada zároveň zjistil i to, že jsem ještě neviděl trojku. No a... No co bych měl vyprávět, TO se musí vidět. Začátek s Bílým domem mě uvedl do mírně euforického a halucinogenního stavu, ve kterém jsem pak strávil i celý zbytek filmu, takže můj názor samozřejmě nemůže být objektivní. Scénář tentokrát dosáhl nového vrcholu fantasmagoričnosti a servíruje všemožné špeky a hlášky tak frenetickou frekvencí, že ubohý divák je ze vší té megašílenosti brzy tak otupělý, až mu začnou přicházet na mysl kacířské myšlenky typu "no ta jednička a dvojka byly lepší", nebo "ta Zieringova dcera je ale fakt hnusná pizda", nebo mu začnou trochu vadit věci, které mu v jedničce a dvojce nevadily (třeba příliš "vyzoomovaný" obraz). Ale v oné temné chvíli pochyb se na scéně jako deus ex machina zjeví starý dobrý Hasselhoff se starým dobrým utajeným raketoplánem, pomocí kterého se to se synem rozhodnou naprat z orbitu obřím gigalaserem přímo do sharknada, čímž děj nabere nové grády. Ale pozor na žraloky ve vesmíru! Uff... Pátá za kulervoucí a extrémně haluzní poslední čtvrtinu, při které je divákův mozek nemilosrdně katapultován až někam za hranici exosféry. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl, třetí čistý Odpad!, ovšem ani potřetí ho nakonec nedám a to minimálně už jen z toho důvodu, že když už mají filmaři tak neskutečně extrémní drzost být tak naprosto neuvěřitelně nesoudní, co vše si dovolí ve svém díle ještě předvádět, tak to se prostě musí ocenit. A že těmi nejulítlejšími a nejnepředstavitelnějšími nápady nešetří ani tentokrát, tím si může být naprosto každý odvážlivec, který se do této nenapodobitelné jízdy pustí, zcela jistý. Samozřejmě, už to zdaleka nemá takový koule, jako měla jednička, která mi svou geniální ulítlostí totálně vyrazila dech, tady se už podobně jako ve dvojce ale už spíš jen buď upgradují již použité scény právě z prvního Sharknada, anebo se tvůrci pouští do ještě větších šíleností, jako třeba žralok na horské dráze, či žraloci ve vesmíru, což jsou sice momenty, kdy jsem jen lapal po dechu a absolutně nechápal, ale ta zábavnost těchto magorských scén tu zkrátka již tak nefunguje a nemají už ani takovou údernost. Vše ostatní ale jinak zůstalo při starém a v podstatě i očekávaném a pro tvůrce osvědčeném, tedy nulová zápletka, megatrapně vtipný efekty, scénář na zatykač, a též i nezapomenutelné herecké výkony, jako neustále zoufalý výraz Iana Zieringa, v čem to kurva vlastně hraju, Tara „Zombie“ Reid jako nepřehlédnutelná lidská troska taky jede, David Hasselhoff je už v prdeli úplně na entou, no a zbytek je jen nedůstojnou potravou pro otřesně zpracované žraloky, tedy samozřejmě až na navrátivší se koťátko z jedničky, Novu, v podání baculaťoučké Cassie Scerbo, pro mě hlavní hvězdy tohoto pokračování. Já každopádně opravdu nepochybuji a ani nezpochybňuji, že celá tato série dosahuje skutečně kultovního statusu, prostě je to ale jen formou, za kterou by se měli všichni, kteří se kolem těchto podívaných pohybují, stydět a ihned rezignovat na veškeré další filmařské pokusy, ovšem jak se říká, proti gustu …! A ikdyž je to celý tak nevídaně filmařsky strašný, i já se už teď těším na čtyřku, s čím tvůrci zase dokážou ještě přijít, neboť jak i v tomto pokračování jasně ukázali, fantazie některých jedinců skutečně nezná hranic. Jen to provedení je tedy k zesrání žalostně tristní, ale co by kdo nechtěl 8D. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že tenhle film bude mít více pozitiv, než jsem schopná přiznat. V první řadě tvůrci dávno ví, že točí dokonalou blbost, o to víc se jim vyplatí doplnit příběh bizardnosti, jako jsou žralokotornádový lovci. Ze Sharkanada se pomalu stala značka. Příběh je okořeněn hláškami, které mě až překvapili, jak jsou dobré a jak k hercům pasují, nemluvě o tom finále. Pokud bude 4.díl, tak si ho nenechám ujít, protože i když příběh není zrovna sofistikovaný, smysldávající, tak je to příjemná kokotinka, u které člověk nemusí přemýšlet a užije si absurdity branou sakra vážně. Nelze popřít, že tohle téma je originální, dementní a geniální zároveň. Kdo se na tuhle sérii podívá, tak jí musí brát s velkým nadhledem. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Bílým domem mě dost navnadila, tam to fakt vypadalo, že by Sharknado 3 mohlo ukázat, že i kardinální kokotiny jde dělat s grácií a hlavně zábavně, ale po nějaké době začal film nudit, i když pravdou je, že vesmírné finále zase vše tak nějak v rámci možností zachránilo. Nevím, proč jsem jako první z této série viděl zrovna trojku, každopádně si ode mne vysloužila dvě hvězdičky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Mark McGrath hraje postavu jménem Martin Brody. Stejné jméno se objevuje ve filmu Čelisti (1975), kde Martina Brodyho hrál Roy Scheider. (Terva)

Související novinky

Blíží se Sharknado 3

Blíží se Sharknado 3

19.03.2015

Žraločí tornádo vrací úder! A tentokrát dokonce s Davidem Hasselhoffem (Pobřežní hlídka), který bude s netradičním přírodním úkazem bojovat ve Washingtonu. Že se moc nechytáte? Tak to očividně… (více)

Reklama

Reklama