Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (685)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako uživateli Marigold se mi při sledování vybavila Gravitace. Jenže ta byla kromě boje o přežití i tak trochu psychologickou sondou do ženské hlavní postavy, nežto tady jsme ve více realistické nouzové situaci a emoce protagonistky tu jdou na povrch, ale nijak do hloubky. Blake Lively mimochodem hraje dost dobře a přesvědčivě. I přes nízký rozpočet velice dobrá atmosféra, ale kazí ji předvídatelnost, která se s přibývajícím časem stupňuje, přesto pár lekaček je opravdu účinných. Protagonistka je silná a statečná, takže jsem jí nepřál smrt a fandil jí, i když musí být každému, kdo má aspoň malinko nakoukáno, dopředu jasné, že nezemře. Navíc uvažuje opravdu logicky a realisticky. Teda až na to vyloženě stupidní rozuzlení. Myslím s tím žralokem. To fakt mysleli vážně? Medvěd z Revenanta bledne závistí. (Projekce 10. 8. 2016, Cinestar Praha - Anděl, 19:00) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Ve finální scéně, když se Nancy (Blake Lively) praštila o bóji, tak si herečka zranila nos i ve skutečnosti. Přesto pokračovala dál. Takže to, co vidíme ve filmu, je reálná krev. (applause)
  • Blake Lively natáčala scénu s medúzami, v ktorej je jej postava obklopená stovkami medúz, vo vode úplne čiernej, režisér Jaume Collet-Serra poznamenal: "Bola vo vnútri nádrže, ktorá bola úplne zatemnená, len kameraman a ja sme mali svetlá pod vodou a v podstate tam, kde sú CGI medúzy, bola ochotná vstúpiť do tmy nádrže a ponoriť sa, tiež mala neobyčajnú schopnosť zadržať dych, myslím, že zadržiavala dych viac ako minútu, je ako superžena." (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama