Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu to "něco navíc", co jsem našel třeba v nedávné neesonovce Mezi vlky, a posledních pět minut je vyloženě otravných, jinak jsou ovšem Mělčiny více než dobrá - především - podívaná. Na Blake Lively, přírodu barevnou jako z katalogu cestovní kanceláře a na skvělého žraloka (málo ukazovaného ne proto, že by snad bylo obtížné ho vyrobit, nýbrž kvůli napětí, což je fajn) se mi totiž dívalo jedna radost. Film rychle uteče, má spád a je zábavný, režie ví, co dělat, aby ničeho nebylo příliš (strašně moc se mi líbilo jedno sežrání mimo záběr) a soundtrack Marca Beltramiho patří rozhodně k tomu lepšímu, co se na poli filmové hudby letos urodilo. Čisté čtyři hvězdičky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda byl to drsťák jak prase a holčina měla asi tak trojitej výcvik u zelených baretů, poněvadž já bych tam zařval už tak po deseti minutách. Viděl jsem druhou žralokovku a musím říct, že dobrý, asi nejpodstatnější je tempo, že se na tak malým prostoru pořád něco děje a že tvůrce byl soudnej a nedělal z toho F.L Věka na 20 dílů. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)
  • Blake Lively (Nancy) začala natáčet 8 měsíců po porodu dcery James. Pro vyšvihnutí formy jí pomáhali dva trenéři a nutriční poradce. (Novotnak98)

Reklama

Reklama