Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vďaka krátkej stopáži som sa nestihol nudiť, ale veľa od toho nechýbalo. Úvod sa podarilo tvorcom natočiť obstojne. V krátkosti sme sa zoznámili s hlavnou hrdinkou a mohli sme si spoločne s ňou užiť jazdu na vlnách. Príchod žraloka bol pomerne napínavý a bavil som sa dokonca aj pri infantilnýzch scénach s čajkou. Pri neskorších súbojoch s morským dravcom sa však už napätie začalo vytrácať a spôsob porazenia žraloka bol naozaj nezmyselný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který díky krátké stopáži ani chvilku nenudí. Naopak, Collet-Serra je kvalitní režisér a zvládá emocionální momenty, lekačky, napětí... Blake Lively nesleze z plátna a pro mě překvapivě je velmi sympatická, takže mi nedělalo problémy si o její postavu dělat jako divák starosti. Líbilo se mi, že mexické postavy jsou tu vykresleny pozitivně/neutrálně, ne jako podezřelí cizáci, kteří chtějí jen ukradnout Nancyin americký iPhone. A líbilo se mi, že Nancy není žádná dáma v nesnázích. Collet-Serra má čas i na to věnovat pozornost rackovi, který Nancy celou dobu dělá společnost. (Byla jsem si jistá, že to racek schytá!) Jako jednohubka (o nic jiného se zúčastnění nesnažili) jsou Mělčiny dokonalé - pobaví, napnou, nabídnou krásné scenérie a sympatickou hrdinku, o kterou se budete bát. 70 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda byl to drsťák jak prase a holčina měla asi tak trojitej výcvik u zelených baretů, poněvadž já bych tam zařval už tak po deseti minutách. Viděl jsem druhou žralokovku a musím říct, že dobrý, asi nejpodstatnější je tempo, že se na tak malým prostoru pořád něco děje a že tvůrce byl soudnej a nedělal z toho F.L Věka na 20 dílů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na začátku filmu se dva surfaři ptají Nancy (Blake Lively), jestli je z Kalifornie, ale ona jim odpoví, že je z Texasu. Nicméně v reálném životě pochází Blake Lively skutečně z Kalifornie. (Stanislaus)
  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)

Reklama

Reklama