Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda mě hodila přímo do středu dění,aniž jsem věděl,která bije,naštěstí mi se mi začal děj odhalovat dříve,než jsem stihl upadnout do stavu absolutní zmatenosti.Překvapil mě kontrast klidu a sterilní čistoty v laboratořích,kteréžto záležitosti střídá divokozápadní brutalita a vystřelování mozků,jako celek to působí dokonale.Jasně,Paint It Black znám,ale nikdy jsem ji neslyšel takhle instrumentálně. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaujalo ma to. Zručne nakrútené a profesionálne po všetkých stránkach, ale Ed Harris ide tradične na autopilota a z mnohých (kvázi)mrazivých scén ani zďaleka nemrazí až tak, ako malo (výmena otcov). Hopkins s Jeffreym Wrightom sú v tom celkom dobrí a vysoký rozpočet je vidno (ako ostatne priamo v deji sucho podotkne jedna z postáv), ale inak si nie som istý, či dám celú sériu. Naznačené otázky ma totiž príliš nezaujímajú a postavy ma neoslovili. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nevidel ale už teraz môžem povedať, že sa mi na pilote páčili iba 2 veci. Krásne intro, ktoré ukazovalo budúcnosť sveta (3D tlačiarne) a záverečná skladba Johnnyho Casha. Seriál samotný ma nezaujal. Hviezdne mená (či už hereckého obsadenia alebo tvorcov) ma slušne navnadili. Aj obsah sa mi pozdával, ale vonkoncom to vo výsledku nebolo pre mňa to pravé orechové, dokonca ani uspokojujúce.. Ako keby som videl mix Game of Thrones, Matrixu, Edge of Tomorrow a ja neviem ešte čoho vo westernovom šate, ktorý pripomína viac seriál Stargate ako niečo peckového od HBO. Hra s časovou slučkou bola síce fajn ale prečo to tvorcovia museli nasáčkovať práve do nie príliš uveriteľného westernového sveta kde z rán strieka CGI krv? To už nepochopím. Námet slušný ale neverím tomu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál diváky přitáhne atraktivitou odlišných prostředí i svou hloubkou. Obsah je natolik zajímavý, že klade neustálou řadu otázek. Nikam se příliš nespěchá (palec hore). Plíživě se odkrývá něco zákeřného. Westworld je nesmírně velkolepý na vyprávění. Má v sobě x možností, x přímých/podprahových sdělení atd. Teď jde o to, zda-li se jim to nerozsype pod rukama, ale asi ne. 76%. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypravěčský potenciál je neskutečný. Tatam je pachuť z béčkovýho thrilleru ze sedmdesátek, Westworld v seriálový podobě je koktejl etiky, morálky, vize, ideologie, ke všemu očividně se strukturovaným storytellingem. Ten potenciál naloudit na základní premisu [v podstatě cokoliv] je ohromující a můj pseudo-spisovatelský mozek už během první scény ze zákulisí tahal jednu příběhovou nitku za druhou (o to příjemnější je, že jedna nitka se nakonec objevila v závěru epizody). Je zbytečný hodnotit základní premisu, protože bychom se logicky nakonec dostali k Asimovovi, Heinleinovi a ke Clarkovi a nakonec se dostali přes Dicka třeba i k Danu Simmonsovi (btw. přečtěte si Ílion, v zásadě námět je takřka shodný se základní premisou Westworld, samozřejmě s jiným příběhem a strukturou). Ale jak říkám, potenciál Westworldu je v rukou Jona Nolana neskutečný. Přidat se musí skvělí herci, skvělá kamera a výtečný world-building ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Na jednom plakátu s hledanými zločinci ve městě Sweetwater můžete spatřit jméno Larry Clause. Larry Guy Clause je členem štábu, konkrétně oddělení zvláštních efektů. (HellFire)
  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)
  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)

Reklama

Reklama