Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (116)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá a do budoucna ne moc nereálná vize toho, jak by to mohlo vypadat v momentě, kdy technologické možnosti budou na mnohem vyšší úrovni a hrstka zbohatlíků si v rámci nudy postaví imaginární svět plný lidských výtvorů, které jsou k nerozeznání od lidí samotných a ti (pokud na to mají dostatek financí) si na nich mohou ukojit svoje nejúchylnější (do té doby nemožné a zakázané) choutky, ať už se jedná o sexuální, či převážně násilnou tématiku. Je to originiální, alarmující (svým závěrem a prezentací nasraných výtvorů , které prozřely) a napínavé v čele s Hopkinsem, který mi nechal zase vzpomenout na časy,kdy z jeho promlouvání byla v prdeli Clarice Sterlingová....................................moje hodnocení = 8 z 10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská, promyšlená metafora na život, který dnes žijeme. Narativní linky psané velkými korporacemi, loutky žijící ve smyčce pracovního nasazení a probuzení, kteří zkouší uniknout ze spárů manipulací. Nolan s manželkou oživili sci-fi klasiku z roku 1973 s takovým citem, že působí svěže a zároveň tradičně. Probuzení umělé inteligence je klasické téma, ale zasazení do rituálu běžných životů, smyček dělá z androidů spíše lidské bytosti. Matrix naruby, kdy stroje trpí pod nadvládou lidí. Abramsův dohled pomáhá mysteriózní atmosféře i obrovskému měřítku, protože Westworld přes všechny dechberoucí akční scény a opulentní výjevy zůstává především přemýšlivým konverzačním dramatem, chytře si hrající s percepcí času. Herecké obsazení není jen lákavou vábničkou. Ed Harris je ďábelský, Evan Rachel Wood je krásná jako panenka. Scény obsahující Anthonyho Hopkinse špendlí divákům oči k obrazovce. Chytré dialogy, rozhovory s pointou a příběh o důležitosti příběhu a jeho pravdě skryté uvnitř. Dávkování informací, načasování a finální navnazení na případné pokračování je provedeno s tou nejlepší péčí. Chvílemi to tak nevypadalo, ale Westworld je událostí roku, kterou budete chtít vidět znovu. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to vůbec nechytlo a docela jsem se u dílů u nudila, přišlo mi to zdlouhavé a jakoby o ničem, ale pak přišel jeden šok a pak další šok a další, další další. A najednou jsem byla u posledního dílu a říkala si: "Já chci další!" Takže i když mě to ze začátku hned nezaujalo, tak následně jsem se od toho nemohla vůbec odpoutat. Mrzí mě, že jsem v 1.sérii přišla o dvě pro mě velmi oblíbené postavy, ale i tak jsem hodně zvědavá na další sérii. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaná nabubřelá sebestředná podívaná, která mě stála hodně energie vůbec dokoukat. Prvních pět dílů je víceméně expozice, teprve v druhé polovině se začne trochu něco dít, ale poslední dva díly zase zpomalí tempo a táhnou se jako smrad. Stálo to spoustu peněz, hrají tam skvělí herci, vypadá to pěkně na pohled, ale emoce ze mě Westworld nevyždímal pražádné. Druhou sérii si asi odpustím. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epozodě se dozvíme, že jeden den strávený v parku přijde zájemce na 40 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • V závěru epizody během Fordova (Anthony Hopkins) projevu hraje úprava písně „Exit Music (For a Film)“ od Radiohead. Tato píseň byla původně napsána pro film Romeo a Julie (1996). (Rejfa)
  • V salóne Mariposa odznejú na klavíri piesne "House of the Rising Sun""Black to Black" od Amy Winehouse. (fugyx)

Reklama

Reklama