Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vynechává Game of Thrones, má HBO v zásobě ještě jednu těžkotonážní sérii, která v budoucnu pravděpodobně nabobtná do podobných rozměrů. A já mám podobně jako u první série rezervované pocity a Nolan a jeho tým bude mít ještě co dělat, aby mě pořádně přitlačil ke zdi. Ty produkční hodnoty jsou ovšem neskutečné, před deseti lety bych si nedokázal představit, že by takhle mohl vypadat seriál a v televizi se pohyboval Ed Harris nebo Anthony Hopkins. Zároveň ale člověk musí být řádně naladěný, aby ho tenhle show slowburner uchvátil už na začátku a semlel na úplném konci. Na mě ovšem těch smrtí v posledním prodlouženém díle bylo nejspíše až moc. PS : Doufám, že se příště ještě objeví Steven Ogg! :D ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně je někdy více, takže když do druhé série dáte všeho více, není to vždy výhra a to přesně platí i o druhé sérii Westworldu. Základním problémem je, že scénáristi vsadili na nezajímavé postavy, myšleno především ty ženské. Ano, u první série jsem psal o tom, jak mě bavil příběh Maeve, jenže ta se právě na konci první série vydala špatnou cestou, která navíc pokračovala úmorně dlouho. A nezachránili ji na ni ani další oblíbení, Hector a Armistice, zde trestuhodně nevyužiti, téměř do země zadupáni. Když už to vypadalo, že se Maeve někam posune, unesou "její dceru" indiáni, aby mohla přijít naprosto zbytečná epizoda. Tedy, že se i jejich příběh nějak více vysvětlí, že budou nakonec důležití, jsem předpokládal, ale opravdu takto? To snad ne. Dolores, nebyla příliš zajímavá už v první sérii, zde bylo vše dvojnásobné. Snad je to i zbytečným filozofováním, věčnými návraty a zase, hledáním, tentokrát otce. Naštěstí to celé nebylo jen o negativech, takže ke kladům. Více informací o světě potěšilo, obzvlášť pohled do historie, prakticky vzniku. Naději vzbuzoval Shogun World, žel do něj přišly špatné postavy... přesto to vyloženě zlé nebylo. Celá série má velmi slušnou atmosféru, občas až hororovou, ta je nejvíce znát v příběhu Bernarda. Jeho linie je zajímavá, samozřejmě v tom pomáhá přítomnost Anthonyho Hopkinse, ale i ztráta paměti. Ono postupné odhalování pravdy, je ozdobou především nejlepší předposlední epizody! Ta měla být tou poslední, vždyť se mnohé vysvětlilo a co se nestihlo, mohlo zůstat nezodpovězené. Finále totiž děj násilně natahuje, filozofování je víc než příliš a závěr značně rozporuplný. A Ed Harris? Stále vše táhne, vlastně snad ještě víc. Jednoduše nejsilnější postava, nejlepší linie, navíc potěšily i rodinné pohledy do minulosti a vrchol seriálu, Hopkins/Harris v jedné scéně. 65% ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2016 se došlo do středu Labyrintu, kde už čekali na diváka dveře, které se otevřely až za dlouhé dva roky. Po jejich otevření se nám dostal sice ten starý, dobrý, zmatený, propracovaný, filozofický Westworld, ale přece jen o něco jiný a bohužel slabší, než předchozí zážitek. Zde jmenované aspekty byly v první sérii na stejné obsahové úrovní, všechno mělo více či méně stejný prostor skrz všechny epizody. Tady to bylo už hůře vyvážené, takže některé věci a postavy dostaly více prostoru než jiné, což nebylo vždy k užitku, ale že by to vysloveně škodilo, to se říci též nedá. K horské dráze se dá přirovnat i celková kvalita. Tam kde byla v první sérii vcelku konzistentní, tak tady to jde opravdu na vrch a pak zase poměrně rychle dolů. Nelíbila se mi také proměna charakterů některých postav, takže ty, které byly v první sérii dobré či aspoň přijatelně koukatelné, tak tady jsem si kvůli nim div nevyškubal pár vlásků z mého hlavového porostu. Děj je v této sérii ještě zmatenější než v sérii první, čehož je důkazem to, že jsem si musel vyhledat timeline, abych se aspoň někde chytal. To je způsobeno mimo jiné také tím, že tvůrci ubrali filozofování a více přidali na samotném příběhu. Asi největší novinkou byla možnost podívat se i do jiných světů než je Amerika ve svých divokých letech a musím říct, že to bylo opravdu osvěžující. Jen mě mrzí, že první z oněch destinací dostalo tak minimální prostor oproti druhému, protože aspoň mně přišlo mnohem zajímavější. Řemeslně je ale tato série lepší než ta první, hlavně kamera je zde opravdu vytažena do maxima (zakomponování širokoúhlého formátu k určitému prostředí je skvělý nápad), takže snímané prostředí je ještě více oku lahodící než když dřív. Po stránce herecké se to stále drží na stejně skvělé koleji. Pozici hlavního hereckého tahouna tu od pana Hopkinse přebral pan Harris, který svůj herecký um vybalil ještě více než minule a výkony ostatních poměrně snížil, bohužel. Po stránce hudební je to ovšem fenomenální, Ramin tu hodil do placu kus výborné práce, snad i lepé než minule. Odlišnost je i v konci samotné série, který zanechal mnohem více otázek než série minulá. Proto jsem zvědav, co nám tvůrci příští rok nadělí a jak z momentální situace vybruslí. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

__2.séria__ Tak toto nastrelenie na slepo set sakramentsky nevyšlo, ako výprava a všetky technické veci naokolo + obsadenie je luxus ale ten kostrbatý dej od buka do buka, tie zvraty - nezvraty, dejové linky -plynky, asi najhoršie dopadá akcia, keď príde na ňu tak to jeden podpásový direkt za druhým, toľko naivných útokov sa len tak nevidí. Najhoršie dopadla scéna kde starý ošuntelý Ed Harris prestrielaný ako rešeto ľavou zadnou skolí teda rozstrieľa štyroch ozbrojencov vo vestách ako nič a kto mu pre istotu sundá aj nechcenú ako že robotickú dcéru aby potom dumal že čo to vlastne strašné spravil. Fakt strach a hrôza, čo sa na tomto podieľali teda dali riadne zabrať. /30%/ ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak poku*vit vše, co doposud fungovalo.......... Extra psycho nadpřirozeno doprovádí celý seriál, je tam "magie", jsou tam haluze, je tam vše, co jen tak funguje, protože "proto" a NAPROSTO to ztratilo myšelnku první série, která byla naprosto úžasná.... VELKÉ zklamání :-/ Velmi zamrzelo....I'm immortal god... 40 % ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • Navzdory faktu, že se pan Ford (Anthony Hopkins) objeví v závěrečné scéně, kde hraje na klavír, není v závěrečných titulcích uveden. (Epistemolog)
  • Dolores (Evan Rachel Wood) má na sobě větší množství střelných ran, ale poté, co ve Výhni společně s Bernardem (Jeffrey Wright) vstoupí do sekce simulátoru pro Delose, má opět jen průstřel ramene a boku. (Mufuck)
  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)

Reklama

Reklama