Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto. Rozhodně se nudíte, ale na druhou stranu jsem se ani kdo ví jak nebavil. Všechno to odsejpá a vám je skoro jedno, kdo z jednotky přijde k úhoně nebo když už to má vypadat, že k tomu dojde, víte , že nedojde. Dobře, čest výjimce/kám. Paradoxně mě nejvíce bavily dialogy v hospůdce a v dodávce, než přestřelky. Připomínalo mě to špičkování v té naší bandě a nebo v té Slyově Postradatelné. Všechno je to tak průměrný, že z toho nemůže být nic jiného než lehce nadprůměrné hodnocení a to jen díky dni dvou Kámošů. 62 procent. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Za mě lepší 3 hvězdy. Ano, je to akčňák jak z 80tých let, pochybuji, že by nějkde tolerovali chování Renovo jednotky a jejich metody. Scénář tedy docela skřípe, nadruhou stranu Reno je stále sympaťák, jeho parťák zase dokáže odlehčit situaci a předvede pár slušných bitek. Akce je dostatek, je slušně provedená a i když občas vykrádá slavnější kolegy, docela jsem si ji užil. Brát to víc jako akční výplach než jako seriózní krimi a může vás to i potěšit. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Reno, líbil se mi Lenoir, líbila se mi nenáročná odlehčenost filmu, líbilo se mi krásných 90 minut... Prostě Frantíci komediální krimiakčňáky umí natočit parádně, o tom žádná! Možná mě trochu zklamala až taková ta obyčejnost příběhu a možná taky trochu hudba, nevím, každopádně mě to na ty čtyři hvězdy ne a ne vyjít. Ale určitě jde o kvalitní snímek, který si ještě v budoucnu rád zopáknu. A jinak díky Ellmariachi, vše na jedničku! (A upřímná gratulace k prvnímu vítěznému setíku ve sqashi)... 65'% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeana Rena a celkově francouzské detektivky mám opravdu rád,ale tady se tvůrci trochu přepískli.Určitě to není tím obsazením,ale je to spíše tím stylem natočení.Chtěli tomu dát i zábavné prvky,což mi nevadí,ale tady se to nepovedlo.Příběh je docela nijaký.Kromě jednoho zvratu zde nebyl ani jeden překvapivý moment.Jean Reno zahrál dobře,ale sám to nemohl zachránit.Doufám,že příště se herecky ujme nějakého lepšího detektivního projektu.Tady to nebylo nic moc.Za mě dávám 60% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, debilní a zbytečný film, který by mi skoro dokázal na čas otrávit kriminální žánr jako takový. Pokud mi něco na tomto filmu skutečně vadilo, byla to neuvěřitelná zahlcenost žánrovými klišé - v tom filmu není jediný moment, který by jen trochu zběhlejší divák neviděl v záplavě jiných filmů tohoto ražení (sám režisér se nechal slyšet, že chtěl natočit snímek v duchu amerických filmů z osmdesátých let, typu Smrtonosná zbraň, 48 hodin nebo Smrtonosná past). Nebavil mě jeho humor ani obsazení - sledovat zestárlého a ztloustlého Jeana Reno v roli, na kterou mu evidentně už nestačí dech, mě vyloženě otravovalo, a zbytek herců je tak bezvýrazný, že se z paměti vykouří během chvíle. (Celý film navíc působí divným dojmem, jako by se jednalo o pilotní díl nějakého chystaného seriálu, nebo jako by naopak už měl člověk všechny postavy ve filmu znát odněkud z dřívějška - možná je to tím, že film volně vychází z britského seriálu Inspektor Regan). Publikum na předpremiérové projekci v Lucerně 1. 10. přijalo tento film po mém soudu až překvapivě kladně, ale já jsem z něj odcházel skoro až otrávený - za mě naprosto ztracených 90 minut. Jsou mraky lepších evropských kriminálek, z poslední doby třeba vynikající Zabijáci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama