Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1925 a japonská armáda obsadila Kóreu. Japonskí vojaci na rozkaz guvernéra Maezona (Ren Ohsugi) kynožia a zabíjajú zver na majestátnej a obrovskej hore Jirisan. Aby miestni lovci prežili, musia sa proti svojej vôli nechať naverbovať do služieb Jeho Excelencie. Guvernér má najväčší zálusk na takmer 400 kg vážiaceho mohutného tigra, ktorého nik z miestnych nenazve inak ako Vládca hory. Avšak nik nevie, kde sa hrôzu a rešpekt vzbudzujúce zviera ukrýva. Vie to len Chun Man-duk (Min-sik Choi), najslávnejší spomedzi lovcov v Kórejskom kráľovstve. Ten sa však lovu odmieta zúčastniť. Vodca miestnych lovcov Goo-gyeong (Man-sik Jeong) preto prinúti starého a skúseného Man-duka pripojiť sa k skupine tým, že naláka na lov jeho jediného šestnásťročného syna. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (26)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film by bez debat zasloužil mírně prostříhat, pak by měl o něco silnější tah na branku. Na druhou stranu obsahuje pár hodně epických scén a jako celek prostě musí dojmout. Věděl jsem, že střílení do zvířátek, byť digitálních, nebude nic pro mě. Daeho je ale citlivý příběh o vztahu člověka a přírody, skoro až pohádkově zpracovaný, ale přesto drsný a mrazivý. Krásná krajina, výborné a uvěřitelné herecké výkony, parádně rozanimovaný tygr (i přes slabší CGI má duši a charakter) a překrásná hudba. Jen to tempo chtělo místy trošku poladit. Hodně poctivé 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príroda Vs človek. Boj, v ktorom sme dostali “napiču”, no nič iné sme si ani nezaslúžili. Toto je dobrodružný film so všetkým čo k tomu patrí, i keď sa stotožňujem s názorom, že tá stopáž mohla byť o 20-30 minút kratšia, lebo priamejší ťah na bránu by tomu skutočne prospel. Ja osobne som veľmi spokojný. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"O ich osude rozhodne hora..." Tak toto ma veľmi potešilo. V tv ponuke som nenašiel za celý týždeň okolo vianočných sviatkov absolútne nič, čo by stálo za to. Začal som teda pátrať a v rebríčku kórejských filmov som natrafil na tento zatiaľ pomerne neznámy film. Stačí prečítať dej, žáner dobrodružný a hlavná úloha - tiger...Čo viac si môže moja dobrodružná duša priať? Naháňačka a lov na super tigra- vládcu hory má tú správnu atmosféru, osudovosť, smrť je tu hrdinská, osudová i nevyhnutná. Digitálny tiger je pomerne slušný, je jasné, že v niektorých scénach je to poznať viac v iných menej, ale už po chvíli som ho prestal vnímať ako digitálneho a snažil sa brať ho ako živú bytosť. Kórejcom sa to do veľkej miery podarilo, i hlavná postava má na tom obrovský podiel. Hlavnú postavu lovca totiž stvárnil aj u nás dobre známy predstaviteľ Oldboya. Film vie byť napínavý, krvavý i dojímavý, takže u mňa jednoznačne spokojnosť a plný počet. Mám jednoducho slabosť pre tieto dobrodružné filmy z prírody. 100%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když dáte filmu šanci a projdete se s ním hodinku mrazivou krajinou, dostanete v druhý části cesty dost možná nejosudovější, nejmagičtější a nejemotivnější příběh posledních let, kterej byť zrovna nehraničí s realismem, jako krutá pohádka o vztahu člověka k přírodě vás zaručeně strhne! Pro mě osobně největší letošní překvapení s výborným vizuálem, skvělým příběhem a v neposlední řadě na Korejce až překvapivě nádherným soundtrackem. A tygr je charakter roku! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Při rozhodování, jestli 3 nebo 4 hvězdy, je podstatné, jak člověk záměr filmu vnímá. Pokud má jít o standardní historicko/lovecko/dobrodružný film, pak 3. Už jen proto, že zvířata se nechovají vždy jako zvířata, nemyslí vždy jako zvířata, mají přehnaně agresivní (vlci) mimiku a vlci jsou větší, než by měli být (tygr je velikostně realistický). Čtyři, pokud to vnímáme jako samurajský film/western, hrající na národní strunu. Pak je tygr samotářem, který přišel o vše a beze strachu čelí výzvě. Hrdinou, zosobňujícím korejský odpor Japoncům. Legendou, která přetrvá věky. Pokud se na to podívám takto, pak vyšlo tvůrcům přesně, co chtěli. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Aby bola zaistená čo najväčšia vierohodnosť, bol k filmu prizvaný ako konzultant aj miestny expert na divočinu. (ČSFD)
  • Poté, co Chun Man-Duk (Min-sik Choi) spolu s tygrem spadne ze skály, stojí Chil-Goo (Sang-ho Kim) na okraji hory a dívá se do hlubiny. V dalším střihu už je ale v podřepu. (Duoscop)
  • Když na konci filmu zavelí guvernér vojákům ústup, tak ve vzteku zabodne hůl do země. V dalším záběru ale hůl leží na zemi. (Duoscop)

Reklama

Reklama