Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (2)

Série 3 (2018) (S03) 

Líbilo se mi to daleko více než druhá série. Ale není to perfektní, pořád zde jsou momenty, které jsou velice uspávající, ale je jich méně. Celý tento příběh už táhne jen pár postav a ostatní odpadli. Linka s Childanem, Edem, Frankem a spol je absolutně zbytečná, ne li otravná. Jakýsi naprosto úžasný boj proti systému nějakou čmáranicí, no bóže. Zato Jon Smith,Tagomi a kido San, to jsou naprostí tahouni. Jak by někdo z nich odpadl, celý seriál zase ubere na kvalitě. Himmler je zahrán naprosto úžasně pasujícím hercem. Zdá se mi, že poslední díly TMitHC vždy vytáhnou to úplně nejlepší z rukávu. Dechvyrážející grafická stránka a tempo zrychlené o sto šest. Škoda trochu nevýrazné hudební složky oproti minulým sériím, navíc když je zde tolik dobrých skladeb. ()

Série 4 (2019) (S04) 

SPOILERY! Podle mě tohle byla možná nejlepší série. Těšil jsem se na každý další díl. Hlavní důvod proč to bylo tak poutavé je ten, že odboj a Juliana zde dostávají možná nejméně místa a série se zaměřuje spíše na Smithe a Kida. Je mi velmi líto, že tak ke konci musela odpadnout postava ministra Tagomi, byl to jeden z tahounů. Celá tato trojka (Smith, Tagomi a Kido) zde přebrali post hlavních postav po první sérii hlavních postav ala Juliana, Frank atd. A tisíceré díky, že se tak stalo. Každý moment s odbojem, Julianou atp je nudný, doslova se těšíte až zas uvidíte tu trojku. Asi nejvíce ze všeho se mi líbíla Smithova návštěva druhého světa a jeho civění a obdivování. Každopádně chudák druhý Smith. Bohužel konec se mi zdá hodně utnutý a uspěchaný. Je zde plno nezodpovězených otázek a hlavně chování Smithe zde už ani jaksi neodpovídá charakteru postavy kterou ztvárňuje. Neví jak to skončit, když má plnou moc? A když se jeho asistent dozví o jeho smrti, skončí to do sekundy a odhodí svůj kříž? Hodně divné a dost umělé. Velká škoda, mohlo to skončit velkým finálem charakteristickým pro snad každou sezónu tohoto seriálu. Ale kromě tohoto bohužel dost výrazného zaškobrtnutí jsem si teda užil každý díl. I hudební složka je zde zase výraznější oprotí minulým sériiím a dodává tomu ten správný ráz. Herec Kida v celém seriálu nahodil tak dobrý akcent, že když jsem ho slyšel v reálu, tak jsem ho nepoznal, neskutečně dobře to zahrál. Navíc je z Filipín. A postava Smithe opravdu lépe nemohla být ztvárněna, čím to, že nakonec cítíte sympatie a fandíte náckovi co plánuje zplynovat půl národa? Holt budování charakterů je tu opravdu úžasné. Když se ohlédnu zpátky na celý seriál, tak musím říct že se jednalo o velmi povedené dílko a závidím lidem, kteří se k němu dostanou v dokončeném stavu, kde budou mít všechny série dostupné a nebudou muset čekat roky na pokračování. 90% ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama