Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (250)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-pilot mě na prdel zrovna neposadil, ale jistý potenciál to má, tak třeba se to časem rozjede. Zatím za 3 ....EDIT: Po cca dvou letech jsem se k tomu z dlouhé chvíle vrátil a musím říct, že když se člověk přehoupne přes jalový pilot, čeká ho velmi komplexní, inteligentní a příjemně nečernobílý dramatický seriál ze kterého se v průběhu dvou sérií (zatím) stává až kulervoucí záležitost. P.K.Dickův základ je totiž tak promyšlený, uvěřitelný a funkční, že divák není vyrušován donebevolajícími nelogičnostmi jako např v případě The Handmaid's Tale M. Atwoodové, která evidentně není schopna vytvořit soudržná a uvěřitelná pravidla a struktury daného fiktivního světa. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl před pár dny, ale vlastně je to úplně jedno, jestli jsem jí četl nebo ne. Seriál je sice zasazen do alternativního světa Philipa K. Dicka, kde válku vyhráli Němci a Japonci, ale předlohy se nedrží skoro vůbec. K postavám, které se objevují v knize, přihazuje velkou kupu nových a vytváří nové dějové linky, které se v několika málo bodech podobají tomu, co se dělo v knize. Tento přístup, kde hlavním hybatelem děje není kniha "Kobylka..." ale několik filmových kotoučů, které zobrazují nacistickou porážku, se poměrně dost povedl, stejně tak jako celkově akčnější pojetí děje. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez. Takhle dobré jsem to snad ani nečekal. Opravdu zajímavý nápad podle knihy Philipa Kindred Dicka. Tento seriál produkuje Ridley Scott a vysílá ho Amazon TV. Odehrává se v roce 1962 a ukazuje nám alternativní historii. Asi tak nějak by to vypadlo, kdyby Němci společně s Japonci vyhráli 2. světovou válku. Amerika je rozdělená na německou a japonskou část. Mezi nimi se nachází Neutrální zóna. Lidé s touto situací samozřejmě nejsou spokojení, a tak vzniká odboj. Někdo produkuje filmy, ve kterých spojenci ukázáni jako vítězové války. Celý příběh se točí kolem Juliany, jejího přítele Franka a nacistického agenta Joea. Osud je svede dohromady a honba za zmíněnými filmy může začít. Chce je totiž získat opravdu každý. Plus Válka mezi Japonskem a Německem je na spadnutí. Končí to trochu otevřeně. 2. série přináší mnoho nečekaných zvratů. Spoiler: V Říši se dějí personální změny a začíná přituhovat. Všechny postavy se o dost posunou oproti 1. sérii. Finále je neskutečně napjaté. Blíží se další světová válka a je jen na našich hrdinech, aby jí zabránili. Je tu 3. série a s ní další snahy odboje. Jejich úsilí sílí stejně jako to Nacistů. Dozvíme se pár nových věcí o cestování mezi světy. A pár postav nás opustí. 4. poslední série skončila. Některé linky se uzavřely, jiné ne, Další postavy nás opustily. Možná tomu k dokonalosti chybělo ještě pár dílů, ale i tak je to super :) "Tohle je začátek roku nula." ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Od 1. sezony TD v "telce" nebylo nic lepšího a napínavějšího... Svělá adaptace podpořená výbornými herci - Sewell, Hiroyuki "Shang Tsung" Tagawa a Joel de la Fuente. Ne že by ústřední duo (vlastně spíš trio Juliana - Joe - Frank) nebylo fajn, ale daleko zajímavější bylo sledovat, jak se se svými povinnostmi vypořádají brilantně napsané a zcela nečernobílé postavy. Aneb můžete fandit někomu, kdo posílá nevinné do plynu? Je tu několik opravdu silných momentů, která vám ukážou lidskou stránku "monster". Menší varování - je to míň sci-fi mystery a víc meditace o smyslu "vyššího dobra" než by se mohlo zdát. Seriál ale perfekně ukazuje Dickovu schopnost chirurgicky přesně pitvat nadčasová témata, která jsou právě ted o to aktuálnější. Kéž se vždy najde pár správných chlapů (a dam), kteří najdou odvahu... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jo, tak takhle by to šlo. Kdy se v bedně naposledy ukázalo cokoliv, co by disponovalo tak dechberoucí dobovou (fiktivní!) atmosférou, hm? Nepamatuji se... možná Mob City. Až na to, že mě naštval ten podivný (bojím se říci nedomyšlený) twist ve finále, tak spokojenost. Dickovi věřim, tvůrcům už míň. Ale až natočej zbytek, určitě u toho budu... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • V alternatívnej realite, v ktorej sa odohráva dej seriálu, prebiehala druhá svetová vojna v rokoch 1939 – 1947. (Avathar)
  • V této sérii se začala ve velkém objevovat sovětská/ruská vojenská technika. Japonci požívají Gazíky (v jednom detailu v epizodě Sabra, 2018 je dokonce vidět na zeleno natřené logo výrobce). (grovik.net)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama