Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl dobrej, zápletka a vyřešení. Nějaké nelogické věci tam jsou. Jsem zvyklá z případů 1. oddělení že to zapadá. Působí až jednoduše. Každopádně se zatím sžívám s vyšetřovateli. To hraní mi přijde poněkud prkené. Hudba v samotným dílu je fajn ale ta úvodní znělka je taková podivná kopie. Nakonec si češka zazpívá anglicky jako z bondovky. Jako když někdo veme nějakou krimi, kterou viděl a udělá to stejně akorát že je to česky a u nás. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektoré scény sú smiešne, napríklad jazda na bicykli, no celková atmosféra vytvorená kamerou a prírodou sa epizóde uprieť nedá. Šlo by to aj trochu skrátiť na účelom zrýchlenia deja a zamerania sa viac na podstatné udalosti. Nečakal som, že mi bude chýbať Bukowsky, no aj jeho charizma dávala seriálu Cirkus Bukowsky potrebné body, Kuneš to sám neťahal vždy. Tu zatiaľ za Bukowského kvalitná náhrada chýba. Atmosféra mestečka, kde každý každého pozná, nabáda skôr k jednoduchému riešeniu prípadov, čo nemusí byť vždy dobrým ťahom. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kde je ten, co tam není?" Takhle se hledá náčelník? Jenže tady není žádná Praha, tohle je Jáchymov a tady si bude muset studijně pobytující major Kuneš zvyknout na jiný přístup. Nebo nebude? Vždyť on má být ten Rapl, podle kterého se bude točit svět, ale tak úplně jím není. To je trochu škoda, ale přesto se mu charisma nedá upřít a pár trefných hlášek taky utrousil. Třeba tu o čtyřhvězdičkovém parkhotelu Richmond, který označil za "ubytovnu socek" a následující rozhovor s rekreujícími se Repéšiovými mě taky hodně pobavil. Vůbec mě tam bavila spousta drobností, takže napoprvé přijmu, že štěstí přeje připraveným a budu doufat, že si Kuneš s lidskými právy šmejdů pořádně vytře to, co vypadá jako jeho dvě hlavy vedle sebe. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra dobrá, natočené je to také moc pěkně, lokalita na Severu zvolená skvěle, ta depresivní nálada na každém kroku. Příběha ale zatím dle mého dost zaostává, ke všemu se dostali jak slepí k houslím (uz vidím, jak tu zbraň takhle najdou v té vodě), ale co, určitě tob ude ještě lepší a když už ni jiného, Hynek Čermík to nějak utáhne. ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě teda nenadchnul. Vraha si Kuneš a spol vyfabuloval zřejmě pomocí černé magie, prostě se rozhodl, kdo to bude a basta fidli. Prostě se rozhodl, ve které slatině najde vražednou zbraň a tam to taky bylo. Upřímně, moc dobrý policajt to asi nebude, měl by se živit spíš jako jasnovidec. Zatím tak 1*, ale hodnocení nechám na celý seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama