Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

verlit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé úvodní a závěrečné titulky, dobrá atmosféra, zoufalý scénář a slabé herecké výkony, v některých případech hraničící s ochotnickým divadelním představením. Škoda, těšila jsem se, ale kriminálka prostě potřebuje děj, potřebuje zápletku, stopy, napětí a vyvrcholení a nic z toho se prostě nekonalo. Dvě hvězdy, zatím. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Na Rapla jsem se docela těšil, ale první díl se podle mého moc nevyvedl. Hned první scéna je strašně nahraná, takovou rvačku už uvidíte jen v 50 let starém východoněmeckém westernu. Obsazení a herecké výkony taky zrovna moc neoslnily. Ale nejhůř je na tom scénář. Čistě náhodou se zmíní někdo přesně tak aby to vyhovovalo postrčení děje a je to až blbě okaté. Manželka se zmíní o bažinách, aniž by se í na to někdo ptal, přítělkyně se zmíní o předávkování jen tak mimo řeč, biatlonistka si zrovna jen tak postěžuje o změně tréninkové tratě a kupodivu, jsou to vždy ta rozhodující doznání. takže zatím tak jedna hvězda. ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra dobrá, natočené je to také moc pěkně, lokalita na Severu zvolená skvěle, ta depresivní nálada na každém kroku. Příběha ale zatím dle mého dost zaostává, ke všemu se dostali jak slepí k houslím (uz vidím, jak tu zbraň takhle najdou v té vodě), ale co, určitě tob ude ještě lepší a když už ni jiného, Hynek Čermík to nějak utáhne. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Čistě náhodou jsem se dostal k tomuhle seriálu a nevypadá to vůbec zle.S Janem Pachlem už jsem měl čest v jeho seriálu Cirkus Bukowsky.Víceméně pouhým okem i to stejné máme zde.Pachl prostě dává na odiv severskou kinematografii.Kamera v krajině,za autem nad lesem.Tohle je vlastně trend několika let hlavně v Evropských seriálech a Pachl to chce ukázat i nám.Do toho má samozřejmě dvorního herce Hynka Čermáka,kterýmu tyhle role pasujou.Celkově casting je vcelku fajn.Bohužel malinko podráží ty scénáristické berličky a bojím se,že se to bude táhnout dál.Jsem docela zvědav jakou váhu režisér udělá dvojí dějové lince.Jestli té hlavní v podání majora Kuneše nebo to rozháže i na jednotlivé případy,který bohužel minutáží budou ztrácet na úkor kvality.70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jsem rád, že to má vysoké hodnocení, ale já bych s dovolením byl za mírného kazišuka. Úvodní bitka mně připomínala směšně blbé zápasy wrestlingu, uvodní titulky sice překrásné leč připomínka Temnýho případu tam byla. Major Kuneš no jasně připomínka Schimanskiho a ty Jizerky, hm severní depinka, takže originalita každým coulem, ale klid tvůrci, rozhodně natáčet umíte, atmosféru to má, kamera rovněž ví jak snímat a Hynek Čermák je Kunešovic kluk jak vyšitej a pokud jde o první případ, tak víc než samotný případ se mě líbilo to prostředí, typ policajta, atmosféra, Jen doufám, že si zvyknu na vedlejší postavy. Jan Dolanský zatím ve mě nebudí příliš důvěry, Lukáše spíš neznám a u Alexeje jsem rád, že ho konečně taky vidím a nejen slyším. Hele nic, dávám tomu šanci myslím si, že tvůrci chtěj jen moc koukali na všechyn možný krimošky, chce to bejt svůj i za cenu nějakýho toho minus. Pokud si zvyknu na všechny postavy a případy budou míc napínavý nebo zajímavý pak přidám, nebojte kluci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno