Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama vypráví o dvou bratrech na útěku a silných rodinných vztazích, na které se příjemně kouká a celá zápletka svižným tempem utíká. Dětští herci hrají perfektně a člověk jejich dobrodružství prožívá na plno až do konce. Duguayvo se nedá co vyčíst, ale na můj vkus příběh režíruje příliš na jistotu a vyhrazených mantinelech. Nedokáže nikdy mile s nadsázkou hýbat emocemi jako Páni kluci, Bylo nás pět nebo naopak vygradovat drama a ukázat pravou tvář války, bez obalu jako ve filmu Běž, chlapče, běž. Zavděčit se co největšímu počtu diváků není vždy ta správná cesta........6/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další velmi silný a zároveň trošku více sympatický snímek dotýkající se téma holocaustu. Tentokrát se zabývá francouzskými židy a jejich bojem o přežití v okupované Francii. Trošku lidštější a sympatičtější než příběhově podobný Odsun, který je ovšem daleko větší depka a tlačí také daleko více na pilu. Během několika let sledujeme boj jedné rozdělené rodiny o život pohledem dvou mladých kluků, kteří museli hodně rychle dospět. V poměrně krátké stopáži je obsaženo téměř vše, od začátku války až po její konec a vypořadávání se s kolaboranty po konci války. Povedený snímek. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Film mě docela zklamal. Příběh dvou bratrů byl sice zajímavý, ale nelíbilo se mi zpracování. Mladší Jo byl cíleně až moc roztomilý a moudrý, bohužel jsem ho nemohla brát příliš vážně. Dost mi připomněl přemoudřelé děti ze sovětských filmů, kterých jsem si užila za totáče dost. Cítila jsem kalkul a tlak na diváka po celou dobu, na což jsem už po letech dost vysazená. Bylo to celé takové moc učesané. Vzpomínáte na Život je krásný? Nebo Vlak dětství a naděje? Úplně jiný zážitek. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že scénář mohl jít občas víc do hloubky. Ale ono to ani tak nevadí a připadá mi hloupé se zrovna u tohle vzhledem k žánru filmu pozastavovat jak to dělali někteří čeští kritici (rozumějte, pisálci.) I když si uvědomuju, že je podobně nepatřičné chválit, u tohoto filmu emotivnost. Ten příběh už je sám o sobě emotivní, stačilo ho jenom obsadit dobře hrajícími dětskými herci. I tak je ale co chválit. Hlavně, že je tento film velmi inteligentním a přínosným typem snímku pro celou rodinu.. Malým dětem ukáže, jaká hrozná byla válka. Film pro ně musí být hrozně působivý a napínavý. Je vyprávěn efektivně, já sám jsem se do něho ponořil a držel hlavním hrdinům palce. Starší či náročnější diváky film neurazí a bude se jim líbit také. V rámci filmů o 2.světové válce je poměrně originálním počinem. Je vyprávěn dětskýma očima a nese v sobě mnoho pozitivizmu, motivace a hezkých myšlenek. Musí se pochválit i herecké výkony obou dětských herců a Patrick Bruel by si za roli otce zasloužil Césara. Suma sumárům, skutečně krásný případ filmu pro celou rodinu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velice silný, extrémně dojemný válečný příběh. Je vyprávěn velice jemně obrazem a zároveň silně, chvílemi až brutálně dějem, z pohledu dětských hrdinů. Jedno vím, na film se znovu jen tak nepodívám, ale určitě jej nějaký čas udržím v mysli. Zásah na divákovi emoce je zde v silném zastoupení.Vynikající hudba. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)
  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)
  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)

Reklama

Reklama