Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný reálnými událostmi se odehrává v rozmezí let 1924 a 1954. Jeho děj zachycuje život, práci a následný rozkol dvou německých bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových, který vedl k založení dvou sportovních impérií: Adidas a Puma... Dva muži, bez nichž si lze svět sportu jen těžko představit - bratři Dasslerovi. Adolf "Adi" Dassler a jeho bratr Rudolf, kteří pocházejí z německého maloměsta, mají zcela odlišné povahy a v podstatě i všechno ostatní. Jediné, na čem se, zdá se, shodnou, je jejich poslání: vyrábět dokonalou sportovní obuv. Každý z nich je obdarován výjimečným nadáním - Adi je sportovní nadšenec a vynálezce, Rudi zase neústupný obchodník - a navzájem se dokonale doplňují. Achillovu patu obou bratrů ovšem představují jejich ženy, mezi nimiž se prohloubí vzájemná nevraživost poté, co se Adiho energická manželka rozhodne pracovat ve firmě, zatímco ta Rudiho zůstává věrná tradici. Nedorozumění vedou k hádkám, které nakonec vyústí v rozpad společnosti - bratři se rozejdou a založí dvě soupeřící firmy... Snímek je inspirovaný skutečným příběhem dvou sportovních impérií Adidas a Puma. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Duken sa asi upísal rolám významných ľudí z nemeckých dejín. O triedu lepšie ako Benz po všetkých stránkach. Zákulisie, vzťahy, vyhrotené situácie, fragmenty skutočných udalostí a skvelý dobový feeling, Nemecká TV produkcia možno práve takýmito filmami trafila zlatú žilu a ja budem len rád, keď budú pribúdať. 4 z 5 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší reklama na Adidas v jeho historii ( a na Pumu vlastně taky)...Shodou okolností jsem dnes absolvoval atletický čtyřboj v oblečení Adidas-boty jsem měl paradoxně Nike, ale to je zase jiná písnička...A mám i karate-gi Adidas heč ...Teď k filmu- skvělé psycholociké drama o souboji dvou bratrů, na pozadí velkých změn první poloviny 20.století..Spoilery - a když tam nakreslil ty tři pruhy tak mě mrazilo- jo a boty pro Jesseho byly vážně úžasné- i na dnešní dobu- ale vyhrál by i tak :-)...95% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu německé producenty, kteří se v jednom období rozhodli natočit dva hodně podobné filmy na téma bratrů Dasslerových. Samozřejmě mluvím o filmu Rivalové navždy - bitva o tenisky. Nicméně o tomto filmu jsem slyšel dříve a tak jsem byl zvědavý, v čem rozdílný tento kousek bude. Ve výsledku nemůžu říct, že by byl jeden lepší a druhý horší. Oba jsou kvalitně hodně vysoko. Třeba tento má luxusně natočené scény z konce války, kdy jim Spojenci chtěli zbombardovat fabriku. Tamten ale zase ve své délce vysvětlí více věcí dopodrobna. Každý má něco do sebe, ale kvalitou jsou si oba hodně podobné. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Je to sice televizní film, kde jako pěst na oko blikají digitální efekty, ale story je to celkem dobře natočená a pro každého kdo chodí kolem těch dvou značek každý den, tak na ty boty bude koukat trochu jinak. Zajímalo by mne zda je pravdivá historka, že Jesse Owens zaběhl Olympiádu v jejich botách zatímco jejich boty obouvala i nacistická sportovní reprezentace. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o „súboji“ dvoch bratov, ktorí vybudovali (dnes už) impérium najznámejších športových značiek. Dejepis (hlavne obdobie 1939-1945) tu tvorí len pozadie. Trošku mi chýbajú tie „detaily“ (napr. testovanie topánok) a zachytenie súperenia vo veľkom. Každopádne môžem odporúčať. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel i v České republice po dobu 45 dní (lokace Villa Velvarská v Praze, Vinařice, Kutná Hora a Mladá Boleslav). (Trajektt)

Reklama

Reklama