Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čumím. Tohle mě fakt překvapilo a znovu mi připomnělo kdesi kýmsi nadhozenou myšlenku, že o kolik méně kvalitních a zajímavých filmů na úkor hollywoodsky přepopkornovaných tupých kousků je cpáno do kin, o to komornější, ale kvalitnější a zajímavější produkce se objevuje na "televizních obrazovkách". A i když to není pravidlo, tak poslední dobou je to znatelně častější nepsané pravidlo potvrzující výjimka. V tomhle případě se to jednoznačně povedlo. Nechtěl jsem, tu už v komentářích tolikrát otřepaná jména používat, ale během sledování vás prostě napadnout musí - kapka Spielberga (E.T., derivát Super8 ponechám u ledu bez další zmínky), kapka Kinga, kapka Carpentera, kapka del Tora, kapka Silent Hill, kapka F.E.A.R, jedna kuří nožka, jazyk ropuchy :) a výsledný osmdesátkový lektvar funguje překvapivě dobře. Atmosféře dopomáhala i chytře zvolená hudba a herci, což u dětí bylo o to více mile překvapující. Sice bych poslední epizody klidně snesl i protahovanější o jeden, možná i dva celé díly, ale i tak bez debat poklona Netflixu. Trochu doufám, že se s titulkem "The Duffer Brothers" setkáme i u dalších podobně kvalitních projektů, než jen u kraťasů. --- PS: Asi ať nevznikají raději žádná případná pokračování nevytvářel, i přes kvalitní začátek bych se bál případného pokračování. I kvalitních jednohubek se dá přežrat a pak už moc nechutnají ;) --- PPS: Filmové odkazy a reference :) ()

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je super. To propojení mezi postavami a divákem v sérii perfektně funguje a do konce, než skončí série vás bude vás zžírat zaživa hrůza z toho jak to nakonec dopadne. Monstrum je děsuplné až do chvíle, kdy dojde na bitvu mezi stvůrou a agenty CIA. V tu dobu ty efekty už nejsou vůbec děsivé, ale udržovat ve mě takové napětí se ještě žádnýmu filmu ani seriálu zatím nepovedlo, jako u Stranger Things. Pořád mi zůstalo spousta věcí nevyřčená, ale jde přece o seriál. Tvůrci to dovysvětlí v další řadě. 5 hvězd za první sérii. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čím větší blbnina, tím větší hodnocení. Přes samé vychvalovaní tohoto seriálu jsem neodolal, ale i přes to, že tohle není můj šálek čaje jsem shlédl první velice trapnou řadu. Dětský horor, který vůbec nefunguje, snad kdyby mě bylo mezi 10-12 lety, dal bych plný počet. Jisté kvality to má, něco se mě na tom přesto líbilo, proto nedávám odpad, ale každým dílem je to trapnější a trapnější. Vlastně mě ovlivnila Metallica, díky níž jsem začal tento seriál sledovat a snad ho dosleduji celý, i když mě samotný děj ani trochu nezajímá. Metallica reagovala na použití písně v seriálu Stranger Things | REFRESHER.cz ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Will Byers (Noah Schnapp) si na konci epizody zpívá „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • Při pohřbu zazní skladba „Elegia“ od skupiny New Order. (bohhous22)

Reklama

Reklama