Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (75)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailer byl celkem vtipný, máme tu Charlize Theron, Amandu Seyfried, Joela Edgertona, jednoho "Nigerijce" a hlavně Sharlto Copleyho, tak kde je problém? Nejspíše v tom, že Amazon má stále poměrně mladé filmové studio, které si své projekty dostatečně nehlídá a opět z toho vylezl naprosto průměrný film, který nejenže klasicky vykecá nejlepší scény v traileru, ale taky poměrně dost nudí až si člověk říká, jak se tu mohlo tolik vlivných jmen takhle ztratit. Ano, Copley je i tady výrazný a všech "5" scén si krade pro sebe, ale je to prostě málo. Starší brácha Joela na tu režii zkrátka nemá a příště bych prosil přísnější producentský dohled. PS : Český název je docela mimo, o zelené pilule jde dle mého ve filmu nejméně, ale zas aspoň není tak generický jako originál...5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě výtečná zábava, která je zde ovšem dost nepochopitelně neúměrně podceňovaná, přestože prakticky ve všech ohledech nabízí atraktivní a svěží podívanou. V podstatě se jedná o takovou dost odlehčenou „gangsterku“, plnou vtipných situací, působivého černého humoru, nápaditých zvratů, nečekaně vypointovaných momentů a s opravdu zábavnými postavami, kterým navíc propůjčilo tváře a herecký um mnoho slavných ksichtů, které si to navíc očividně užívali, v čele se sakra sexy Charlize Theron. Samotná zápletka na mě pak zapůsobila poměrně netuctově, popravdě jsem po celou dobu ani netušil, jakým směrem se to bude ubírat, kdo přežije a kdo ne a slušně vygradovaný závěr pak jen podtrhl celkovou živelnost a efektnost celého filmu. Kdybych měl ale přeci jen zmínit alespoň nějaká negativa, škoda bylo určitě absence atmosféry a vlastně i jakékoliv stylovosti, či výrazněji zpracovaného vizuálu. Jinak musím ale Gringo skutečně považovat za opravdu povedenou jízdu, která na odreagování funguje jednoduše na výbornou. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, podle zdejšího hodnocení, ale bylo to příjemné překvapení. Český dabing to výrazně pozvedl (až mě to překvapilo v dnešní době rychlokvašek). Je škoda, že to někteří nepochopili a patrně se v tom ztráceli. Na to jaké se poslední dobou točí sračky si tento film zaslouží více pozornosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to na absurdní komedii, mělo to super hereckou sestavu a po dobu takřka dvou hodin to ani jednou nepobavilo. Strašná, takřka příšerná, nuda, kterou nezachránila ani Charlize Theron, která si to tady těžce užívá, ale vůbec mi to herecké blbnutí k ní nesedělo. Na rozdíl od Amandy Seyfried, u které mi stačilo jen aby byla v záběru, což je sice dost pro fanouška Amandy, ale málo pro fanouška dobré filmové zábavy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii, nejedná se o drama, nejedná se o akci. Ale jakoby to mělo touhu se u všeho tak tvářit. Korporace, korupce, kšefty, intriky, zrada. Zkrátka vše, na co si divák v rámci žánru vzpomene, tu má. Celkově to ale prostě nějak není ono. Chvílemi z dané atmosféry vyznívá pocit, že se tvůrci snažili krapet nadnést tvorbu Tarantina, ale celá plejáda všeho možného i nemožného jakoby nedosáhla ani prvního schodu. Příběh sice má potenciál žánrově spíše pobavit, tudíž se nebrat vůbec vážně, ale místama se to plácá ve zmatečnosti, jakým směrem se ubírat dál. Chvílemi má tak děj vcelku rychle tempo a chvílemi se zdá být vývoj až moc natažený. A tak po divácké stránce nezbývá nic jiného, než zkoprněle sledovat děj a etudy hlavní postavy, kde to často vypadá, že se něco stane, ale ne a ne něčeho dosáhnout. K nenáročné mírně zábavné filmové podívané snímek postačí, ale velmi brzy zpaměti vyšumí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama