Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (75)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem dokoukal a teď si ráno nemůžu vzpomenout, o čem to vlastně bylo. Nejspíš to asi chtěla bejt zamotaná noir comedy gangsterka ve stylu Guye Ritchieho, nebo alespoň Mexičana (z roku 2007). Ale nebyla…sakra to drhlo, dostali jsme jen slepenec rádoby cool scén. Aby se děj mohl vůbec posouvat, museli si scénáristé z nedostatku tvůrčí invence vypomáhat obřími visutými nebo klenutými oslími mosty mezi několika dějovými linkami, které v jejich představách spojovala farmaceutická továrna a plán na výrobu marihuanových tabletek. Herecky potěšila hlavní postava v podání Davida Oyelowo, který ale bohužel neměl co hrát. Od scénáristů dostal figuru ušlápnutého poctivce, s kterým vyjebává každý a jen scénaristi ho donutili, aby tuhle „řadu nešťastných příhod“ v Mexiku přežil. K občasnému zahnání postupně se dostavující nudy v Gringovi alespoň přispěli jednak vypočítavá mrcha božské Charlize Theron a od cca 50 minuty Sharlto Copley (District 9 nebo záporák z Elysia). Nejzajímavějším na celém Gringovi jsem vlastně shledal casting, který představuje to nejlepší, co zámořská USA kinematografie nabízí při obsazování „hlavních vedlejších rolí“. Všechny ty obličeje už člověk za posledních 10 let někde viděl. Dávám 40% a všichni, co jste Mexičana házeli do odpadu, se koukejte vrátit a přidejte mu alespoň jednu hvězdičku. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa snaží byť vtipná tým, že naservíruje viacero zvratov v únose, ktorý vlastne únos nie je. Unesený sa unesie sám, potom sa ho pokúsia uniesť amatéri, potom profík, potom mafia a nakoniec...no nakoniec je úplne jedno čo bude ďalší zvrat, pretože to nefunguje. Stále som len čakal, kedy príde zábava. Tá 1* je čisto len za Charlize Theron, ktorá stvárnila sexy mrchu/děvku, ktorá chlapov ošuká a odhodí, keď jej už nemajú ako pomôcť na ceste nahor. Keby bol film o nej, tak by ste v podstate dostali Šéfové na zabití 2. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, podle zdejšího hodnocení, ale bylo to příjemné překvapení. Český dabing to výrazně pozvedl (až mě to překvapilo v dnešní době rychlokvašek). Je škoda, že to někteří nepochopili a patrně se v tom ztráceli. Na to jaké se poslední dobou točí sračky si tento film zaslouží více pozornosti. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Podle názvu, podle posteru, podle traileru, podle hereckého obsazení, podle úvodního popisu bych dopředu filmový počin "Gringo: Zelená pilule" pasovala na takový ten typ komedií ve stylu "Hele vole, kde mám káru?" nebo "Zahulíme, uvidíme".. Bohužel se tvůrci na příběh snažili naroubovat pseudovážný styl.. Děj se snažili brát vážně, ale sem tam do toho střelili něco mírně ztřeštěného.. Vlastně hlavní dvojice Charlize Theron x Joel Edgerton působila dost odlehčeně, ale většina věcí kolem se brala dost na vážno, ale bez takového jakoby dramatického důrazu.. Obsazení Amandy Seyfried příjemně potěšilo.. Film relativně ušel, ale rozhodně to není nic nezapomenutelného nebo převratného.. Zajímala mne především Paris Jackson, díky níž jsem se o filmu dozvěděla.. Má tu bohužel pouze dekorativní štěk.. Její obsazení bylo asi myšleno spíše marketingově.. ()

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Ako zavraždiť scenáristický potenciál natočiť úplne brutálne skvelú komickú komédiu v štýle Guy Ritchieho a nehovorte, že ten potenciál tam nebol, veď sa to tak začínalo skvelo zamotávať. Lenže to bolo asi tak všetko, v momentoch kde mohol byť jeden clusterfuck za druhým a veci sa mohli úplne nečakane vyvíjať sa nič dokopy nedialo, situačný humor nefungoval alebo lepšie povedané ani neexistoval a tak si hovoríte, že aspoň bude určite nejaký mindfuck na konci, ten síce príde, ale vôbec nefunguje, je predvídateľný a tak film skončí bez nejakej poriadnej satisfakcie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)

Reklama

Reklama