Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (75)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě výtečná zábava, která je zde ovšem dost nepochopitelně neúměrně podceňovaná, přestože prakticky ve všech ohledech nabízí atraktivní a svěží podívanou. V podstatě se jedná o takovou dost odlehčenou „gangsterku“, plnou vtipných situací, působivého černého humoru, nápaditých zvratů, nečekaně vypointovaných momentů a s opravdu zábavnými postavami, kterým navíc propůjčilo tváře a herecký um mnoho slavných ksichtů, které si to navíc očividně užívali, v čele se sakra sexy Charlize Theron. Samotná zápletka na mě pak zapůsobila poměrně netuctově, popravdě jsem po celou dobu ani netušil, jakým směrem se to bude ubírat, kdo přežije a kdo ne a slušně vygradovaný závěr pak jen podtrhl celkovou živelnost a efektnost celého filmu. Kdybych měl ale přeci jen zmínit alespoň nějaká negativa, škoda bylo určitě absence atmosféry a vlastně i jakékoliv stylovosti, či výrazněji zpracovaného vizuálu. Jinak musím ale Gringo skutečně považovat za opravdu povedenou jízdu, která na odreagování funguje jednoduše na výbornou. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele

Cakal som ze to bude o nieco vtipnejsie. Niekde v polke si vravim: "Ved som sa este nezasmial." Niektore casti filmu su dobre, ale na to pride slaba cast a cely film to tym padom stahuje dole. Theronka a la oteckove dievcatko ma asi bavila najviac. Ten psycho rozhovor v aute nemal chybu. Zaver bol fajn, chlapcovi som to doprial, inak celkom bieda. ()

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Ako zavraždiť scenáristický potenciál natočiť úplne brutálne skvelú komickú komédiu v štýle Guy Ritchieho a nehovorte, že ten potenciál tam nebol, veď sa to tak začínalo skvelo zamotávať. Lenže to bolo asi tak všetko, v momentoch kde mohol byť jeden clusterfuck za druhým a veci sa mohli úplne nečakane vyvíjať sa nič dokopy nedialo, situačný humor nefungoval alebo lepšie povedané ani neexistoval a tak si hovoríte, že aspoň bude určite nejaký mindfuck na konci, ten síce príde, ale vôbec nefunguje, je predvídateľný a tak film skončí bez nejakej poriadnej satisfakcie. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekala, šla jsem na to do kina, protože nedávali nic jiného, co by mě zaujalo a tady máme hned tři má oblíbená jména Charlize Theron, Amanda Seyfried a Joel Edgerton, takže má volba byla jasná. Trailer na film slibuje vtipnou akční podívanou, dejme tomu, že akce tam je dostatek, ale toho vtipu už o dost méně. Bohužel jako komedie to nefunguje vůbec, nezasmála jsem se ani jednou a akce se objeví až v posledních 30 minutách filmu, což je škoda. David Oyelowo nebyl natolik sympatická postava, abych si jí dokázala oblíbil a soucítit s ní, takže mě jeho přítomnost trošku iritovala, zvláště když tam hystericky pobíhal a křičel. Mrzí mě, že větší prostor nedostala Amanda Seyfried, pro ní to byl opravdu jen takový štěk a nic víc. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)

Reklama

Reklama