Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skôr než akčná jazda v štýle Komanda sa jedná o akčnú kriminálku. Ale niektoré akčné scény - napríklad záverečná autobusová naháňačka sú fajn. James Belushi má dobré hlášky a pre Slovákov je na filme zaujímavé aj to, že sa v Červenej horúčave mihne aj známy ksicht - János Bán, ktorého poznáme ako Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Časť filmu sa odohráva v Rusku, ale inak natáčanie prebehlo u Maďarov. Ľahko nadpriemerný akčný film, ktorý ponúkne celkom slušnú akciu. Žiadny veľký zázrak však od filmu nečakajte, jedná sa skôr o nenáročné sledovanie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncom 80tych rokov Sly aj Arnie natocili pre nich netypicke buddy movie komedie a mna vzdy stvalo, ze vtedy ked boli este v spickovej forme, nespojili sily. Namiesto toho si vybrali inych partakov. Sly si vybral Russela a vytvorili rovnocennu dvojku a Arnie Belushiho a tu jednoznacne dominoval Arnie a Belushi cely cas pôsobi ako vtipny poskok. Arnie tu mal najskôr obstaravat hlavne akciu a na ukecanom Belushim mal spocivat humor, ale tie najlepsie hlasky ma nakoniec aj tak Arnie. Holt je zvyknuty zo svojich soloviek obstaravat aj humor a ide mu to aj tu perfektne. Ale inak je chemia medzi nimi slusna. Arnie ako soviet predvedie aj vtipnu rustinu a cely cas je strohy vdaka comu je dost zabavny. Belushi tu je skôr za blba, ale tiez vtipneho a vlastne ma nenapada vela filmov, v ktorych by podal lepsi vykon. Zaporak Ed O'Ross je dôstojnym protivnikom. Potesi aj par dalsich znamych hercov. Hnusny xicht Brion James tu ma zabavny vystup, Peter Boyle zahral v tej dobe netypickeho sefa, ktory neustale nevrieska na nasich hrdinov, ale vsetko berie s kludom, kraska Gina Gershon bola este neskutocne mlada, mihne sa tu aj nas milovany Otík János Bán a cim by bol Arnieho film v tej dobe bez camea Sven-Ole Thorsena. Zapletka je na tu dobu originalna. Sovietsky a americky polda musia riesit pripad. Dnes to uz pôsobi zastaralo, ale zaroven to ma vdaka tomuto spojeniu neopakovatelnu atmosferu. Takze je to cele zabavne, obsadenie je slusne ale ako celok mi to pripada trochu nezazivne. Chybaju mi tu poriadne akcne sceny. Mame tu nejake prestrelky a na konci slusnu nahanacku na autobusoch, ktoru pouzili aj v dalsich filmoch, ale nejak extra ma to neuchvatilo. Musim priznat, ze Slyov buddy movie pokus je o nieco zabavnejsi a ma aj lepsie akcne sceny. Ale zase ma Arnie väcsie svaly, co v tomto filme naplno dava na obdiv. V mojich ociach Červená horúčava naplno nevyuzila svoj potencial a vysledok je slusny standard asi ako väcsina filmov rutinera Waltera Hilla. 6/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zkažený Kapitalista a Rudý Socialista - dva indiáni na válečné stezce proti neruské bledé tváři z Gruzie obchodující s bílým prachem. Než ho pošlou pod velením ostříleného náčelníka Waltra Krvavého Kopce do věčných lovišť, cíleně pobaví vzájemnou konverzací postavenou na rozdílnosti kmenů a nechtěně Rakušanem tvářícím se za všech okolností jako T-800 v uniformě kapitána sovětské policie. A teď mě prosím omluvte, jdu nakrmit papouška.. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy přijde na ruské policejní ústředí v Moskvě depeše, je možné vidět v roli muže nesoucího zprávu policejnímu náčelníkovi Jánose Bána, českým divákům známého jako Otíka z komedie Vesničko má středisková (1985). (Jizni Tlapa)
  • Film sa medzi ruským publikom nestal kultovým (napriek tomu, že ruský hrdina vyznel pozitívne), pretože bol podľa nich len veľmi slabým stvárnením tak ruského jazyka, ako aj ruských stereotypov. (marlon)
  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama