Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 325)

Tosim 

všechny recenze uživatele

God only knows what I’d be without you. Není mnoho filmů, které by tak neuvěřitelným způsobem dokázaly spojit scény, u kterých vám tečou slzy smíchy, s těmi, u kterých je to kvůli dojetí. Nic víc napsat nehodlám, nerad totiž něco kazím, snad jen - TAK AŤ NÁM LÁSKA NAKOPE PRDEL! Tak a dost. Už dost. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Je to sračka, že jo?" "Jo, ale sračka z čistýho zlata." Tak tenhle dialog asi nejvíce vystihuje celou Lásku nebeskou. Neměl jsem problém s tím, jak je příběh vyprávěn a už vůbec ne se scénářem, který je pořádně vycucaný z prstu, vždyť právě od toho tu romatické komedie jsou. Každý chce uvěřit, že lidé - ať se jedná o politiky či hudebníky - jsou schopni dát lásku komukoli. Byla tu jiná vada a sám nevím kde. Smál jsem se opravdu hodně a několikrát také pořádně hlasitě, jenže to mi k absolutnímu hodnocení prostě nestačí. Každá mozaika má něco do sebe a jejich proplétání s nánosem lehkého vánočního patosu funguje opravdu skvěle. Richard Curtis již poněkolikáté dokazuje, že talent opravdu má, zejména v moment, kdy to nejlepší z jednotlivých epizodek uvidíme až v samotném závěru. Ale je tu i hodně slepých míst. Nejlepší je ta část s božským Billem Nighym, která sice negraduje ve svém záběru, ale tenhle herec prostě umí diváka strhnout ať říká obyčejné suché dialogy nebo neobyčejně vtipný text ("Děti, nekupujte si heroin, staňte se hvězdou a budou vám ho dávat zadarmo.") Hodně se mi též líbila linie s Liamem Neesonem a jeho synem, je příjemně civilní a cítíte z ní tu pravdivost. Ty ostatní sice mají své pekelně vtipné chvilky, ale povětšinu času nudí. Hugh Grant je tentokrát otřesný a jeho část získává ty pravé grády až v závěru (a tam je opravdu na co se dívat). A právě konec je tím co zvedá tenhle snímek ještě o úroveň dřív. Taktně namixovaný nával čisté romatiky ze všech stran prostě musí ztrhnout každého. Poslední věc, kterou bych dodal - i když je to trochu mimo - Nighy po snímku Dohola opět předčil Alana Rickmana a jasně dokazuje, že patří mezi hereckou elitu. [TOP 19/15 87%] ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Scénka, v níž profesor Snape potkává Mr. Beana, je vynikající. Jediná, která mě opravdu zaujala a pobavila na sto procent. Zlobivá pop star je OK. Jinak už je to jen těžký kýč, který nedokáže aspirovat ani na guilty pleasure. Alespoň však potvrzuje pravdivost Buňuelova rčení, že v každém špatném filmu se dá najít kvalitních pět minut, a naopak. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Aby ten příběh nebyl moc jednoduchý , je jich tam rovnou hodně , což je možná trochu na škodu. Ale pravda je , že je stále na co se dívat. Všichni herci hrají skvěle a Hugh Grant jako premiér a Billy Bob Thornton jako prezident mě vyloženě rozesmáli , krásná ( asi už typická ) rolička Rowana Atkinsona. Pěkné , pěkné , pěkné , fakt jsem si to užila. Jen malá poznámka, kdyby střihač použil nůžky a pár motivů vystříhal, bylo by to dokonalé. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Narážku na film, samu o sobě vtipně a hloubkově propracovanou, jsem objevila v jednom z posledních socio-scifi románů Neala Stephensona, v REAMDE. A protože tím pádem bylo jasné, že a) narážka na právě tenhle snímek není v knize nahodilá, b) nepůjde o prvoplánově romantický film, ale o netuctové, a zřejmě i nedoceněné dílo, stala se pro mne z Love Actually povinnost hned toho večera. Nu a výsledek rozhodně stál za to, aneb jak jsem to napsala těsně po shlédnutí do esemesky jednomu dobrému příteli: *tak uz je to rozlousknuty, pochyby stranou, ten film jsi tehdy pred lety jeste ani nemohl docenit, zato ted se budes blahem smat nahlas i do hrsti*je to nenapadne, ale peclive vypiplana pyramida radosti, film jako umne seskladana kaskada vanocnich darku k rozbaleni, scenar, scenky, pisnicky, pointy, a navíc tam hraje uplne kdekdo krasnej a slavnej, mj. si predstav v jednom filmu Hugha Granta, Martina Freemana, predstavitelku Betty Draperove z Dead Men, a treba takovy Billy Bob Thorton tam ma vytecnou rolicku, ale i myriady dalsich hvezd se blysknou na tom vanocnim nebi*da se rict, ze v tomto snimku opravdu neni malych roli...*ale nechci Ti z obsazeni prozradit vic, nedivej se do informaci, at si nekazis prekvapeni, ale je to prehlidka lahudek, cukrarstvi, asi takhle: vybav si, jak se Andy Kaufman rozhodl usporadat velkolepou vanocni show ku potese vseho lidu v Carnegie Hall, kam se rozhodl pozvat uplne vsechny osobnosti, ktere mohou potesit lid, tak tohle je toho dustojna filmova obdoba, vytvorena se stejnym zapalem i nadhledem*jsem nadsena, chytlave rozjasana jako prskavka, a Ty budes taky*stastne a vesele!!* Co ještě zbývá dodat? Budete-li si chtít nadělit dárek čiré radosti, pak vězte, že je tu ještě jeden stejně málo doceněný a stejně nakažlivě krásný a famózně ujetý film na stejné téma, a sice TRUE ROMANCE z r. 1993 s Patricií Arquettovou v něžné hlavní roli. Tak si ty dárky rozbalte rovnou dva. *** ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Na konci filmu vcházejí Jamie (Colin Firth) a Aurelia (Lúcia Moniz) do příletové haly, za nimi kráčí prošedivělý muž s knírkem. V dalším záběru se týž muž objevuje znovu. (TheSlezy)
  • Mark (Andrew Lincoln) snídá a sleduje u toho televizi. Nejdřív má ovladač na kraji stolu, v dalším záběru se najednou přesune doprostřed. (TheSlezy)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama