Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pritaženije je tak trochu přitažené za vlasy a je dost nevyváženým filmem. Nevím co tím Bondarčuk vlastně myslel... Film pro teenagery? Romance pro zamilované? Sci-fi? Sám nejsem schpen soudit. Celé je to takový žánrový mišmaš, že po dokoukání jsem nucen říci, že toto je jen film pro mládež. Po skvostném začátku a opravdu luxusní prezentaci současných ruských vojenských sil a jejich techniky ( ne uživateli Millere, stále neobdivuji Putina!) nás filmaři dokrmí skvostným nouzákem emzácké lodi do panelového sídliště. Ješte zde jsem byl nadšen. Pravda tušil jsem, že ti otravní teenageři se budou filmem proplétat více než Oleg, ale že na nich bude postavena celá dějová linie jsem netušil. No a dál, dál to ztratilo logiku a všechno ostatní. Zůstal jen pocit, že to mohlo být sakra dobré.Vždyť to nejdražší se odehrálo hned na začátku a dál to šlo jistě vymyslet lépe... Alespoň, ze na hlavní hrdinku se dalo koukat :-). Dávám za 3 cisterny vody. * * * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ruská produkcia sa hlavne v poslednej dobe snaží točiť veľkofilmy v rôznych žánroch, čo ma samozrejme teší, čím viac rozmanitých pohľadov na témy, ktoré sa predtým vyskytovali hlavne v Hollywoode, tým lepšie, ale zatiaľ čo v ostatných žánroch ich môžem len chváliť, toto sci-fi teda moc nevyšlo. Ale pritom nemôžem tvrdiť, že by bolo Prityazhenie zlé, len je hlavne prakticky úplne zbytočné a nemá sa o čo oprieť. Tu mi prišlo, akoby sa tvorcovia len rozhodli natočiť film o príchode mimozemšťanov, na čo aj mali viditeľne poriadny rozpočet, ale už ich nezaujímalo, aby výsledný produkt aj skutočne za niečo stál a hlavne bol v niečom aj zaujímavejší. S úvodnou fázou nemám najmenší problém, zoznámenie s postavami je pomerne ideálne a už po chvíli začne hlavná, ale nanešťastie nakoniec aj jediná poriadna scéna z celého filmu, havária vesmírnej lode, ktorá je po všetkých stránkach prvotriedne zvládnutá a je radosť na to pozerať. Ale prakticky hneď po nej pokračuje už len zúfalo priemerný film, na ktorý sa síce dá bez väčších problémov pozerať, ale už neponúkne ani jedinú scénu, na ktorú by sa dalo spomínať, jedine ešte ten myšlienkový výlet na planétu mimozemšťanov sa mi celkom páčil, ale to je to jediné, pre dej aj tak zbytočné a podporuje jedine tú romantickú líniu filmu. Inak je to úplne bez nápadu, napätia alebo dobrodružstva, jednoducho úplne všetkého, kvôli čomu sa na podobné filmy rád pozerám. A to sa nezmení až do úplného záveru, lebo ani finále nie je ničím zaujímavé. Veľké šťastie, že aspoň tie postavy sú dostatočne sympatické, obzvlášť veľmi príjemná hlavná hrdinka, jej otec z armády, ale ani priateľ, či už nový alebo starý nie sú vôbec zlí. A tak hlavne vďaka nim som to dokázal bez problémov dopozerať, keď ten scenár za moc nestojí. O akcii sa tu tiež moc hovoriť nedá, spomínaná úvodná havária je skvelá, ale všetko ostatné ma absolútne nezaujímalo, strety s demonštrantami sú teda to posledné, čo ma v tomto žánri zaujíma a tá jedna akčná scéna s mimozemšťanmi ma tiež ničím neoslnila. Technicky sa tu ale nedá nič vytknúť, natočené je to veľmi pekne a aj hudba mi sedela. Takže znovu si Prityazhenie určite nepozriem, ale nemôžem byť zase úplne kritický, vizuálna stránka, postavy a hudba sa mi páčili a na rozdiel od mnohých podobných amerických filmov, ktoré sú pritom omnoho akčnejšie som sa tu aspoň nemusel cítiť trápne. 52% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Rusové mají techniku, mají režiséry, mají schopné herce, mají peníze a očividně mají ambice. Ale začínám si myslet, že jim chybí slušní scenáristé. Chybí mi staré americké sci-fi, v nichž přiletěla obří kosmická loď, spálila na popel New York a pak dostala na prdel od US Air Force. Rusové se pokusili o nadstavbu, a i když jsem viděl několik momentů, během nichž se film mohl změnit do varianty Arrival, nakonec se příběh zlomil do na sílu tlačené love story okořeněné, no vším možným. Kupodivu tahle směska v jednotivých scénách docela funguje. Pohromadě je to zmatený mišmaš. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Jak říká klasik - Rusko, to je životní styl. Ale tohle se Rusům hodně povedlo. Kromě velmi slušnejch efektů ("přistání", obleky a mimozemskej svět) jsou tu i sympatický herci, pár hodně dobrejch vtípků, dobrá hudba (kromě toho pseudo dubstepu) a závěrečná rozprava Lebeděva se Solem byla na blockbuster překvapivě ne úplně blbá. Škoda přehnanýho množství romantiky, mimozemšťan nemusel vypadat jako člověk a ta tlupa levičáckejch poloopic mi dost pila krev. A pak samozřejmě to lokální "nejdřív budeme střílet a pak se ptát". Ale nehodnotím zemi původu, nýbrž film a ten mě velmi příjemně překvapil. Narozdíl od Ochránců, kteří spíš zaváněli parodií. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jako obrázky by byly vynikající, to jo. Jenže film je 12+ a taky je dvanáctiletým dětem určený. Bohužel žádná mentální nadstavba v druhém plánu určená pro dospělé se nekoná, takže jsem se začal po půlhodině nudit. Druhá hodina nabrala kurs do "chocholouškova" a film přestal naprosto dávat smysl. Je třeba si uvědomit, že parta teenagerů zde zachraňuje svět a všechno co potřebuješ je láska. Ze tří pěkných hvědiček to šlo celé do kopru a jediné na co se dalo koukat byla ta docela hezká holka. 20% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama