Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránce bych dal jedničku s hvězdičkou. To se mi vážně líbilo. A zatraceně mě mrzí, že tvůrci v tomto ohledu odvedli zatraceně dobrou práci, kterou pohřbil mizerný scénář a většinově nesympatické postavy. Výborných prvních 20 minut vystřídá záhy laciná lovestory, a to ke všemu jen stěží uvěřitelná.. stěží bych si vybavil film, jehož potenciál byl takovým způsobem zahozen, jako se stalo v případě "Priťaženije". Stačilo najmout lepší scénáristy a soudruzi mohli strčit "halywůd" do kapsy. >| ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

zabitá šance... pád lodi "vetřelců" je natočený neskutečně. Trikově naprosto dokonalé. I ten nápad s využitím vody se mi dost líbil. Pak ale následuje snůžka debilit (postavy se chovají nelogicky) a sešup dolů formou pseudo love story. Ne že by nebyly záběry nasnímány dobře (nebo poutavě). To ano... ale co z toho když člověk každou chvíli musí kroutit hlavou (a říkat si WTF!) a s každou minutou je vytočenější a vytočenější. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film (ne jako sci-fi) ruské produkce s velmi dobrou kamerou a střihem. Bohužel se toto hloupé trapné sci-fi odvíjí jiným směrem než jsem čekal. Jde více o zamilovaný teenagerovský film než o kvalitní inteligentní sci-fi, což je velká škoda, neboť některé záběry jsou na ruský film velice povedené. Jako film parádní, jako sci-fi debilní. Film jsem chtěl vidět jen z důvodu jak ruská kinematografie díky traileru pokročila. Perfektní záběry na socialistické paneláky, ruské prostředí i myšlení. Když divák milující sci-fi překousne, že je to děsná hovadina, tak ve výsledku dostane velkolepý kvalitní snímek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruské filmy obecně mám hodně rád, mám rád jejich specifický "euroasijský" filmový jazyk, jejich svéráznou poetiku. Ale Priťaženije je naprostý průser. Nechápu, že někdo vrazí hromadu škváry do opulentní výpravy a drahých technologií (tohle evidentně není levný film) na lobotomizovanou idiocii pro mentálně retardované týnejdžry. Začnu tím, co se mi líbilo. Líbila se mi vizuální stránka celkově, líbila se mi velkofilmová výprava i 'americky' velkofilmové záběry z Moskvy, líbily se mi nedokonalé počítačové triky, bavily mě jako obvykle ruské reálie, bavila mě typicky ruská atmosféra chlapáctví a drsňáctví (tak osvěžující v našem změkčilém a bezzubém evropském dnešku), bavil mě Sluncem unavený gumák Oleg Meňšikov. Nebavilo mě a nelíbilo se mi pak ale úplně všechno ostatní. Probůh psal snad scénář nějaký čichač lepidla? Mimozemšťan v podobě vysolárkovaného šampóna s pěstěným strništěm a "moderně" vyčesanými vlásky? Dialogy a zápletka jak z nějaké parodie na Tvajlajt? Slzopudný... pardon, zvratkopudný závěr se svým moralizujícím poselstvím? Řeknu vám, že u některých scén jsem se z hloubi duše styděl, že jsem jich svědkem a odvracel štítivě zrak. Z přehršle trapností zmíním aspoň tu první, která mě rozsekala: Scéna prvního kontaktu rozprasená prostřihy na Ťomu obírajícího Júliu, navíc podbarvená nějakým hnusným cajdákem. Suka bljať. A to byl teprve začátek. Dám druhou, za ten vizuál, za to chlapáctví a drsňáctví, a za příjemnou proměnu Ťomy z Timura Dušína ve vymaštěné agresivní hovado; stejně tak bych ale mohl s klidným svědomím vysolit i odpad! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co se dá na takový film napsat? Tohle jsou prostě rusáci. Srdce na pravém místě, ale emoce jim lítají jako jojo od obrovské lásky, po sžíravou nenávist. Milostný příběh na pozadí kontaktu s mimozemskou lodí, spojený tentokrát nejen s poukazováním na tupost vojáků, ale spíš na xenofobii davu. Srovnání s jinými snímky se moc nenabízí. Možná ještě tak Starman, ale jistě ne zmiňovaný District 9. Po trikové stránce nelze vyčíst vůbec nic, ve skutečnosti to bylo minimálně o level nad posledními Emmerichovinami, ale zhovadilá stopáž, která stejně nestačila k tomu, aby byl přerod Arťoma věrohodný, společně s místy děravým scénářem, dělají z tohoto filmu průměrnou sci-fi jednohubku. Na jednu stranu je dobře, že rusáci neumí dělat jednoduchou výpravnou sci-fi, na druhou je škoda, že se tam snaží za každou cenu nacpat úplně všechno. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama