Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

verbal 

všechny recenze uživatele

Uaneli, Uaneli, jestli šukáš tak, jako hraješ, režíruješ nebo nedejsatan píčeš scénáře, tak se nediv, že tě nikdo nemá rád! Už tak peklotyčně otravná až debilní série Vhovněvězící (Inshitdious) se tímto dílem dotkla absolutního dna nehumánního teroru, jakého se může „horor“ na divákovi toužícím alespoň po trošce zábavy a povyražení dopustit. A tak se nyní, v už opravdu na totálních hovnech postavené, retardovaně narkoleptické historce, opět vydávají traumatizovaná bába a dva naprostí kreténi vymítat. Tentokrát pavučiny a další bordel při sáhodlouhém bloumání totálně nic nedělajícími sklepy rozličných starých barabizen, což trvá 95 procent tohohle martýria. Pak sice na pět minut narazí na pěkně udělaného démonka, co zamyká hrtany, ten se ovšem chová tak, že by mu Lucifer patrně vrazil kopyto do prdele a za trest ho poslal do nebe vytírat světcům hajzly. A ty jsou samé semeno a pocákané časáky s dětským pornem, takže totální humáč i pro čerta!!! Absolutní korunu uplácanou z downích hlenů tomu pak nasadí závěr jako z Broučků, kdy se z ničeho nic zjeví maminka s lucerničkou a pošle toho vytlemeného Karafiáta navěky do piče jen tím, že na něj posvítí. Prostě kvintesence úmorné, mentálně postižené scenáristiky, narychlo uplácané za každou cenu, která vás místo vyděšení spíše xmrti unudí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Není to už ono. První půl hodinka je vynikající a říkal jsem si, co na tom ti škarohlídi vidí. Jenomže pak film ztrácí dech a kupí se jedno WTF za druhým. Konec taky nic moc, odfláknutej a málo promyšlenej. Ale ruku na srdce, pořád je to nadprůměr a kdyby to byl první díl, nebo nějaký jiný film, tak je hodnocení jiný. Ve výsledku jsem celkem spokojený. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl. Sice potěší, že se tentokrát film věnuje Lin Shaye a její minulosti, ale přišlo mi to absolutně bez atmosféry, lekačka nefungovala ani jedna, finále mi přišlo velmi krátké a vymítací kolegové mi příliš vtipní nepřišli. Vizuálně je to klasicky na úrovni a pořád je to koukatelnější než většina jiných duchařin, za mne však zbytečný díl, který pouze recykluje, neděsí a vlastně ani příliš nezabaví.55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama