Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uaneli, Uaneli, jestli šukáš tak, jako hraješ, režíruješ nebo nedejsatan píčeš scénáře, tak se nediv, že tě nikdo nemá rád! Už tak peklotyčně otravná až debilní série Vhovněvězící (Inshitdious) se tímto dílem dotkla absolutního dna nehumánního teroru, jakého se může „horor“ na divákovi toužícím alespoň po trošce zábavy a povyražení dopustit. A tak se nyní, v už opravdu na totálních hovnech postavené, retardovaně narkoleptické historce, opět vydávají traumatizovaná bába a dva naprostí kreténi vymítat. Tentokrát pavučiny a další bordel při sáhodlouhém bloumání totálně nic nedělajícími sklepy rozličných starých barabizen, což trvá 95 procent tohohle martýria. Pak sice na pět minut narazí na pěkně udělaného démonka, co zamyká hrtany, ten se ovšem chová tak, že by mu Lucifer patrně vrazil kopyto do prdele a za trest ho poslal do nebe vytírat světcům hajzly. A ty jsou samé semeno a pocákané časáky s dětským pornem, takže totální humáč i pro čerta!!! Absolutní korunu uplácanou z downích hlenů tomu pak nasadí závěr jako z Broučků, kdy se z ničeho nic zjeví maminka s lucerničkou a pošle toho vytlemeného Karafiáta navěky do piče jen tím, že na něj posvítí. Prostě kvintesence úmorné, mentálně postižené scenáristiky, narychlo uplácané za každou cenu, která vás místo vyděšení spíše xmrti unudí. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch je Elise nútená vrátiť sa do domu, v ktorom vyrastala, pretože duchovia, ktorých velmi dobre pozná, terorizujú terajších vlastníkov. Bude nútená postaviť sa všetkému, čoho sa desiatky rokov obávala a navždy skoncovať s desivými tajomstvami, ktoré sa v útrobách domu skrývajú. - U mňa velmi velká spokojnosť. V podstate jediné, čo mi u tohto hororu prekážalo, boli trochu nevhodné humorné vsuvky charakterov hraných Leighom Whannellom a Angusom Sampsonom. Mám týchto borcov rád a cením si všetko, čo pre tento žáner robia, ale keď sa už od začiatku režisér snaží budovať celú zápletku na emóciách spojených s Lin Shaye, trochu to kazí dojem. Herecky je to absolútne bezchybné a tolko hororových hviezd pokope tu už dlho nebolo. Lin Shaye sa po sedemdesiatke stala hororovou hviezdou a som zvedavý, kolko toho ešte stihne, ale aj tak jej vplyv z hororových kroník nikto nikdy nezmaže. Zaujímavo sa mi pozeralo aj na výmenu generácií. To dievčatko, ktoré hralo Elise v mladšom veku, bolo velmi presvedčivé a má podla mňa pred sebou velké veci. Josh Stewart hral tiež dobre a miestami z neho až mrazilo, rovnako ako z Javiera Boteta, ktorý konečne dostal trochu viac priestoru. Za pozornosť stojí velmi dlhý úvod, ktorý som v poslednej dobe zaznamenal len v The Hatred a tento štýl začatia príbehu sa mi velmi páči a považujem ho za najideálnejší spôsob práce s flashbackmi. Ďalší výborný príspevok do série, ktorá si ako jedna z mála drží vysokú kvalitu v každej časti a už teraz sa nemôžem dočkať tej ďalšej. + Lin Shaye + Javier Botet + Leigh Whannell + Joseph Bishara + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z The Collector, The Collection, The Neighbor a Cold Moon + herec z The Lords of Salem a The Exorcist + herečka z Smiley + herečka z Mercy a Day of Reckoning + herečka z Villisca + herec z Get Out + herečka z House of 1000 Corpses + herec z Hangman + herec z The Conjuring, Bone Tomahawk a The Conjuring 2 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poučení z předchozího dílu nastalo. Mnohem soustředěnější režie doplňuje poměrně originální scénář, který se snaží vyhýbat hororovým klišé a typický lekačky trochu okořenit. Samotnej démon potom mohl dostat klidně trochu víc prostoru, nicméně co se týče designu je rozhodně nejpovedenější od prvního dílu. Celkově nejčistší čtyři hororový hvězdičky, ale díky skvělýmu příběhovýmu propojení, nesmyslnýmu, avšak ne u hororů atypickýmu zdejšímu hateu a v porovnání s povedeným Annabelle 2 (které jsem dal taky čtyři), přičemž toto bylo ještě trochu lepší, nadhodnotím slabšími pěti. Jen lehce zamrzela absence některých zajímavých scén z traileru. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama