Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Antiherec Dolph v zúfalej snahe pretaviť svoj vojenský potenciál v boji proti tým najhorším, najtupším a najprehrávajúcejším zločincom v histórii kinematografie. JE nemožné pozerať ten film súvisle. Toľko agresie a zúfalstva prináša čo i len dialóg, beh, skrýša, streľba. Ako vravím je nad ľudské sily diváka vysvetliť si potrebu zobraziť 4-5-6 primitívnych zločincov ako niekoho kto má plán. Masaker na strednej škole je masakrom filmovej hniloby, grandióznej neschopnosti štábu, totálnej hereckej biede a škodným príbehom. Úplný blud. (videné 28.01.2020, Dajto archív) ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, jak jsme na základce s oblibou fantazírovali o tom, jak se ve škole musíme bránit proti nějakému útoku zvenčí. Zvláštní, že nás nikdy nenapadlo něco tak logického jako svařit si malý opancéřovaný vůz a ten pak tlačit proti útočníkům (kteří po sobě likvidují stopy kyselinou). Proč asi? Asi proto, že je to kokotina, stejně jako celý MASAKR. Dementní a nudný scénář, všechny postavy nehorázně otravné, speciálně pak hlavní záporák a akční scény prachbídné. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Podle názvu bych předpokládal, že do školy vtrhne komando za nějakým zlým účelem, vystřílí tam polovinu dětí a učitelského sboru, pak ale narazí na učitele Lundgrena, který prvního darebu sejme v efektní bojové scéně, vezme mu kvér a všechny teroristy pěkně jednoho po druhém vystřílí, přičemž sám dostane jednu dvě kulky do ruky a nohy a na závěr ho odvezou do nemocnice s tím, že se s ním uvidíme ve volném pokračování. Byl by to pěkný filmeček pro Dolphovi fanoušky a průměrný béčkový akční film, jakých se dnes točí spousta. JENŽE DĚJ SE MÁ JINAK - zcela prázdnou školu, ve které zůstali jen poškoláci (7 dětí), učitel (Lundgren) a hlídač obsadí 4 ozbrojení blbci, aby v ní uskutečnili obchod s drogami. A dál už jen žáci a učitel bojují o holé přežití. V tomto filmu najdeme komedii, akci i morální ponaučení o tom, jak ze sraba se stane hrdina. Jsou tu scény, kdy darebák vystřílí na chodbě po studentech dva zásobníky ze samopalu a stejně je netrefí, kdy se studenti schovávají před střelbou za balíky ze sena zatímco sami pálí z luků nebo kdy přežijí střelbu cvičeného zabijáka z 10 metrů bez jediného škrábnutí. Hlavní hvězdou filmu kupodivu není Lundgren, který jako bývalý člen vojenského komanda rozhodně tak nestřílí, nebojuje ani se tak nechová, ale Alex Karzis, který hraje hlavního padoucha, neboť kudy chodí, tam má skvělou hlášku a hlavně díky němu je tento film docela zábavný. Zklamal mě Lundgren, protože už nevypadá tak jako z doby Univerzálního vojáka, svaly jsou fuč, stejně jako rychlost a jeho pohyby jsou čím dál pomalejší. Už si dokonce netroufne ani na milostnou scénu, kterou byly jeho dřívější filmy typické. Ale alespoň nepřibírá na váze, tak jako pan Seagal. Přestože je to jasné béčko, není to tak zle natočené jako Skrytá agenda nebo poslední dva Seagalovy filmy. Jen ten masakr mi tu nějak chybí, zvláště když v celém filmu najdeme všeho všudy 10 mrtvol, a z toho jen 2 děti. V poslení době vyšly tři snímky bývalých hvězd - Seagalův Zajiák, Van Dammovo Peklo a Lundgrenův Masakr. Z tohoto trojboje tentokrát vyhrál na plné čáře pan Van Damme. Kdo to bude příště? Už se na nový vidoeboj velice těším. ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl být schovívavější, ale tohle ti Dolphe, po tom "srdceryvném" závěru nedaruji. Krom toho, že školu přepadne parta absolutních nul, které by Lundgren normálně zlikvidoval během minuty a ne za cca 90minut, je film napěchován tolika nelogičnostmi, až se domnívám, že Furie to netočil zastřízliva. Aspoň jeden originální nápad oceňuji: když studenti zastaví odpočítávání bomby k výbuchu, tak se čas nezastaví na obligátním 0:01, ale 0:02. Kolik scénáristů muselo dát dohromady takovýhle geniální nápad?:-D ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,to se tu muselo střílet abys tu zustal?" tak já nevim co všichni mají, ale já jsem se neskutečně bavil! Honička čopr proti vozejčkáři ve školní budove, jasně nekterý scény až moc přehnaný, tak ale o tom akční filmy občas jsou ne? Ani chvíly jsem se nenudil záporaci byly "správně" ujetý, Lundgren se s nikým nesral ,,hej ochránče!"(kopačka do xichtu). Dost nabítý, nahláškovaný akční béčko. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)
  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama