Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (373)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dozvědí se jen to, co budeme potřebovat.“ (Dů)vtipný mix sociálního dramatu ze života pracující třídy s filmem o loupeži, filmem o útěku z vězení a filmem o podvodu, přičemž podveden je především divák. Tradiční antagonista, kterého by se hrdinové snažili přechytračit, zde chybí. Teprve v posledním aktu je vyprávění obohaceno o postavu, která jde partě kolem Jimmyho po krku (a kterou hraje natolik známá herečka, abyste vytušili, že se jen tak nevzdá), díky čemuž je film napínavý i po akci. Soderbergh nejde rovnou k věci a v úvodní části filmu věnuje poměrně dost času charakterizaci postav a vykreslování jejich sociálního prostředí (proto má taky smysl dvouhodinová stopáž), čehož zužitkovává v emocionálně bohatém finále, kdy se u mne v rychlém sledu vystřídalo dojetí, pobavení a (nakonec) znejistění. Zásluhou smysluplných „backstories“, srozumitelných motivací a dobře obsazených herců Loganovi parťáci na rozdíl od jiných zlodějských komedií neztrácejí na přesvědčivosti ani tehdy, když od nás žádají soucit s postavami, které občas říkají a dělají zvláštní věci, ale z větší části nejsou jednorozměrnými komickými figurkami a jejich jednání je napříč filmem poměrně konzistentní. Do poetiky filmu přitom bezproblémově zapadají i kouzelně bizarní, blíže nevysvětlované momenty, jako je heslo „karfiól“ nebo převzetí tašky od „medvěda“, případně momenty zábavné tím, že jsou vysvětlované až příliš dopodrobna (vyrábění bomby z gumových medvídků). Soderbergh si jako obvykle dává extra záležet, aby nic, co se ve filmu přihodí, nepůsobilo nahodile (nemotivovaně). Jak postupně vychází najevo, film je promyšlený do nejmenšího detailu. Velmi obratně je zužitkována oblíbená písnička protagonisty, postava jeho bývalé spolužačky, fakt, že nevlastní mobil i speciální „sůl“, kterou si Joe Bang sype na vařená vejce. Přepečlivá kompozice s velmi chytrou distribucí informací jde ruku v ruce se Soderberghovou trpělivou režií jednotlivých scén. Ví přesně, kdy střihnout (a kdy naopak s kamerou setrvat na jednom místě), kam kameru umístit, aby nám záběr nejen řekl vše podstatné, ale navíc byl vtipný, jak snímat akci, abychom se bezproblémově orientovali v prostoru. Loganovi parťáci se mohou jevit jako pouhá prvotřídní žánrovka, ale zároveň divákovi nabízejí tolik nadstandardních „služeb“, že nemám problém dát jim plné hodnocení a zařadit je mezi nejuspokojivější filmové zážitky letošního roku. 90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film by kľudne mohol byť od Trošku, pretože je trošku zábavný a trošku akčný. Soderberghov štýl je tu neprehliadnuteľný, takmer identický s Dannyho parťákmi, ale tento film sa nezaradí medzi jeho najlepšie snímky. Príbehová základňa je dobrá i hlavné postavy s defektmi fyzickými a psychickými sa hodia do komediálneho štýlu. Ale chýba tomu trochu viac vtipu, za brucho sa chytať nebudete. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Trpí to podobnou dysfunkčností humoru a obskůrností postav jako BURN AFTER READING. Zoufale nevtipná 2-hodinová vidlácká taškařice, na níž nejzajímavější je melír a rádoby jižanský přízvuk Daniela Craiga, kterýmu tahle role asi přišla jako příjemný vysvobození z bondovský rutiny, ale moc prostoru se předvést mu teda script neumožnil. Moc nechápu, co Soderbergha zaujalo na scénáři, že měl motivaci točit 4. variaci svý loupežnický trilogie, ale budiž, jako režisér/kameraman je pořád nápaditý a není to úplně uzývaná řemeslničina. Ale bohužel jsme u něj tohle již viděli v mnohem lepším a hlavně zábavnějším provedení. Výkřik do tmy. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh rozhodne netrpí problémom dostať do svojich filmov známe mená. A preto Dannyho parťáci z vidlákova majú v svojom tíme Bonda, vnuka Dartha Vadera, vnučku Elvisa Presleyho, dvojnásobnú držiteľku Oscara, jedného z najvtipnejších ľudí animovaného sveta a aj bývalú prvú dámu scientológie. Loganovi parťáci majú fajn zápletku. Všetko je dobre prešpekulované. Ale väčšinu času sa film venuje zoznamovaniu s postavami a ich vzájomným vzťahom. Chýba tu väčšia zábavnosť, väčšia akčnosť. Navyše záver moc neuspokojil. Človek čaká dannyovský zvrat na druhú, ale toto mi prišlo akési plané. Pochvala za Hru o trůny. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Bobbie Jo Chapman, ktorú stelesnila herečka Katie Holmes, si mohla pôvodne zahrať Katherine Heigl, ktorá musela odmietnuť z dôvodu materských povinností. (classic)
  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)

Reklama

Reklama