Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Díky téhle sérii jsem začal sledovat American Horror Story. Všechny ty gify a hlášky na internetu mě prostě donutil si tenhle seriál pustit. Čarodějnictví je velmi zajímavé téma, tento typ humoru mi velmi sedl, děj seriálu je jednoduchý a seriál není na rozdíl od Asylum přeplácaný dějovými linkami. Celou dobu jsem netrpělivě sledoval, která z nich se stane nakonec nejvyšší a mé tipy se díl od dílu měnily. Největším plusem jsou zde postavy, které prostě miluji a mám tu nejvíc oblíbenců. Mezi ně patří Fiona, Cordelie, Nan, Queenie, Marie Laveau, Misty Day,Zoe a Kyle (Evan s Taissou fungují jako pár naprosto perfektně). Ovšem největší královnou je zde Emma Roberts alias Madison Montgomery. Její hlášky jsou geniální a co slovo, to perla. Madison je přesně taková mrcha, kterou nenávidím a zároveň miluju. Coven mi bude dost chybět a je velká škoda, že nové díly už nebudou. 100% - 1. nejlepší série ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Coven odohrávajúca sa v škole pre čarodejnice v New Orleans bola príjemným prekvapením, aj keď v niektorých chvíľah pripomínala skôr Sabrinu, mladú čarodejnicu ako Horror stories. Avšak najmä vďaka Delphine a čiernej rasistke marie Laveauovej mala zaujímavý dej, tvorcovia si nedávali servítku pred ústa a kedže Delphine výborne sekundovali aj postavy Fiony, Kylea či Spaldinga možno Coven považovať za vydarené pokračovanie. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se vydat po fenomenálním Asylum, že... Divněji a rozmáchleji už to nešlo, tak se tvůrci přesunuli na americký jih a nabídli zábavnou a odlehčenější story o čarodějnickém klanu. Což má své velké kouzlo. Z velké části ženský ansámbl v čele se skvělými dámami Jessicou Lange, Kathy Battes a Angelou Basset vypráví příběh o spolku čarodějnic v ohrožení s řadou ozvášťňujích prvků. Máte tu teenage "Frankensteina", ženské kočkování, woo-doo, flashbacky do minulosti... A je to fajn. Šlo to lépe? Určitě. Zvláště ke konci série trošku ztrácí dech, ale televize je to pořád parádní. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama