Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté řadě se povedlo překonat příběh z minulé série (Coven), který byl takový "nemastný a neslaný", ale furt se nemohu zbavit dojmu, že první dvě řady byly prostě TOP-zlatá špička. Opět musím pochválit hudbu, herecké výkony herců které známe z předešlých řad, ale i ty které tu jsou nové (Finn Wittrock, N. P. Harris atd.) Také mě zaujalo že v seriálu hráli "zrůdy" které v reálném životě jsou takové, jako v seriálu např: Amazon Eve- Erika Ervin nebo Ma Petite-Jyoti Amge atd.... I proto této řadě dávám plnej počet. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cirkus jako takový prostě nemám ráda a klauni jsou pro mě jednou z nejhorších nočních můr, takže jsem nebyla z nápadu téhle série příliš nadšená. Obzvlášť, když se nám tam mělo dostat "nejstrašidelnějšího" klauna vůbec (nakonec se ukázalo, že přeháněli, byl sice creepy, ale nic extra). Každopádně jsem se do toho pustila a od začátku jsem z toho moc nadšená nebyla. Pro mě se po druhé sérii jedná o nejslabší zápletku, příjde mi, že tvůrcům už docházejí nápady a omílají neustále jedno a to stejné dokola, herci se sice vracejí každou sérii s novými postavami, přesto jsou jejich postavy víceméně jak přes kopírák. Nepřišlo mi to ani nějak zvlášť strašidelné, ani odporné a moc mě to taky nevyšokovalo. Byla jsem ráda, že se tam objevil Neil Patrick Harris, ale jeho role byla taky příšerná. Navíc se mi nelíbilo "propojení" s Asylem, líbilo se mi, že až doteď byly všechny série separované, takže to je za mě mínus. Celkově je to pro mě takový slabý průměr. 2* ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak špatný, ani ten průměr to není, ale tohle téma mi prostě nesedlo. Originálních prvků bylo dost, žádný ale nebyl dotažen do toho pravýho ořechovýho. Lange tu končí a jde to vidět, hraje naprosto nad rámec a schopnosti ostatních kolegů. Její verze Gods and Monsters od Lany Del Ray je hodně přísná. Škoda toho promrhaného potenciálu... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u předešlých American Horror Story - první díl naprosto skvělý a okamžitě navnadil na další :) :) Už jsem si zvykla na obsazení, které se tam stále opakuje a jsem s tím nadmíru spokojená :) :) Každou chvilku jen napjatě čekám jaké "zrůdy" se tam objeví a je to stále lepší a lepší :) Jsem u 4.dílu, kdy scénu "opustil" klaun, který měl moc moc rád děti :) :) A všechno je naprosto perfektní :) Je tam čímdáltím více "zrůd" a moc se mi líbí znázorněný pohled na svět siamských dvojčat, kdy je plocha někdy rozdělená na dvě části - jako jednotlivé pohledy dvou sester :) To je hodně zajímavé a dává to úplně jiný rozměr :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série Freak Show měla obrovský potenciál a skvělý start. Jenže pak jakoby došly nápady, vše ztrácelo větší smysl a navíc bylo zbytečně chaotické. Naprosto využitý potenciál zůstal naplněn pouze u psychopata, který v posledním díle ukáže svou chladnokrevnost a bez soucitu dělá, co mu jde nejlépe. Škoda toho, že jsem přesně tohle čekal a nebylo to žádné překvapení. V tomto směru byla velká chyba, protože to mohlo být daleko epičtější. Fantastická byla Elsa a i mnoho dalších postav. Největší strach však byl z klauna, který se ukázal rychle a bohužel ješte rychleji zmizel. Na jeho postavě se mohlo zapracovat lépe. Celkový pocit z této série je smíšený a bohužel se vrací kvalitou zpátky .. 5/10 = 55% ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Pro 4.sérii byla napsána postava vrhače nožů, ta byla nakonec vymazána v postprodukci. Některé její aspekty se však dostaly do finální verze. (Linkyc)
  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)
  • Jyoti Amge, ktorá stvárnila postavu Ma Petit, sa vo veku 18 rokov zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najmenšia žena na svete. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama