Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 1
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 1

Recenze (115)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem osobně už vzdala naději, že by se mi nějaká série AHS líbila. Jenže pak přišlo Roanoke a já smekám. Za prvé, přišlo mi to hrozně zajímavě zpracováné jako seriál v seriálu. Za druhé mě moc potěšil cast a návrat některých herců, které už jsem pár sérií postrádala. Za třetí se mi líbilo téma, mysteriózní a takové správně horrorové. Navíc jsem ocenila, že délka dílů nebyla přemrštěná, ale klasicky 40 minutová a dílů bylo jen deset, to mi přišlo tak akorát. Abych ale jen nechválila, tak jak se mi líbila první půlka, tak ten "zvrat" v druhé mě moc nepotěšil a zdálo se mi, že se všichni začali chovat absolutně nelogicky (ale tak asi co můžu chtít od horroru, co?) a celkově mi to nepřišlo tak zajímavé. Navíc si myslím, že i poslední díl by si zasloužil nějaké značně lepší ukončení. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak po Covenu jednoznačně nejlepší. 4* (a půl) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepamatuji si, kdy bych epizody jedné sezóny ohodnotil od pěti hvězdiček až k odpadu. Šestá série American Horror Story byla v tomto ohledu unikátem. První díl mě potěšil a navnadil, následovalo lehké zklamání a od šestého dílu se vše totálně zhroutilo. Tvůrci se ve druhé polovině sezóny pokusili nahradit absenci atmosféry a napětí stále častějšími krvavými scénami, jenže těm chyběla jakákoli nápaditost, takže celek na mě působil jako vaření páně Babicovo: "Když nemáme atmosféru přidáme dva kbelíky krve, jeden kbelík vnitřností a divákovi se to jistě zalíbí." Sledovat tohle zoufalé snažení, byl opravdový horor a faktem zůstává, že šestá řada měla o pět dílů navíc, než aby se mi mohla líbit. Milosrdné 2*. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je taková jiná než ostatní. Jde vidět, že autoři chtěli udělat něco úplně nového. Dalo by se říct, že je rozdělena na dvě části. Zaujala mě hned od prvního dílu. Protože nikdy nezapomenu na okamžik, kdy jsem se v jedné scénce docela dobře lekl. V tomhle mi ta první polovina přišla o dost hororovější, což má velké plus. Druhá byla zase brutálnější. Neviděl bych ji zase tak černě jako ostatní. I když byla občas trochu přeplácaná, nevadilo mi to. Dávám velké plusko za kanibalismus, to jsem potřeboval. Na celé sérii je taková ta klasická AHS atmosféra, což je super. Je to spíš nejvíc zaměřené přímo na Sarahu Paulson, co se týče známých herců. Odvedla určitě vynikající práci, i když občas byla až moc uječená, ale to už by asi ani nebyla ona. Řeznice byla taky super, na ni jsem byl vždycky zvědavý. Co mě na téhle sérii strašně chybělo, tak tady nenajdete klasickou znělku, to je velká škoda. Většinou zrovna u AHS nadávám na zakončení posledního dílu. Tady jsem se závěrem konečně docela spokojený. 7/10 ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejinvenčnější dosavadní sezóna antologie, která zejména v první půli nepřestane udivovat objevnou hrou s televizním formátem (hraná rekonstrukce událostí vs. dokument), a v druhé překlene do podivné non-fikce, v níž se střetává například reality show, found footage nebo zpravodajství. Zajímavý, nicméně roztříštěný celek. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi hodně připomínala Murder House, ale určitě nejsem sama až na to, že tohle bylo daleko více děsivější, což není zrovna nic pro mě, ale překonala jsem se. Vzhledem k tomu, že je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, tak jsem si řekla, že si nebudu zakrývat oči, jak je u mě při dívání se na horory zvykem. Sice jsem párkrát málem dostala infarkt a vážně jsem se bála, ale stálo to za to. Bylo to zajímavě udělané, co mi tam vážně hodně chybělo byla tradiční znělka AHS. Teď už jen zase čekat do další série. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)

Reklama

Reklama