Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Opět zde lituji že ČSFD nemá rozmanitější hodnocení. Film si totiž čtyři hvězdy nezaslouží. Především bych vypíchl skvělou režii Johna Hughese která z toho všeho dokázala udělat sentimentální a milou zábavu pro celou rodinu. John Candy ukazuje smysl pro komedii a J. L. Kelly je víc než okouzlující herečkou. Pořád se ale nevyhnu faktu že dřívější scenáře Johna Hughese byly prostě lepší. Ještě že je tu pořád ten Sám doma :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová, rodinná oddechovka na jedno použití. Humor sice chvílemi skřípe, ale díky přesnému Candymu se pořád bavíte. Děti se chovaly překvapivě přirozeně a vcelku nestrojeně, a tak jediná postava, která mi vadila svojí trapností byl Brouk. A ikdyž se sem tam nějaké to klišé objevilo, pořád to zachraňují dobře napsané dialogy a již zmíněný John Candy, takže ve výsledku lepší průměr. ()

Reklama

boul 

všechny recenze uživatele

jedna z nejlepších komedií ze staré doby co znám, z mládí jí mám velmi rád a vždy se u ní zasměju! Macaulay Culkin v 9 letech ukázal že v budoucnu ještě něco ukáže a John Candy to zahrál prostě bravůrně... komediální příběh o strýčkovi Buckovi co hlídá divoké děti je spíše průměr ale výsledek je moc dobrý!!! 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická pripomienka dobovej atmosféry, ktorá mi je veľmi milá, naviac tu hrá John Candy, ktorého ako herca mám veľmi rád. Ale to je asi tak všetko. Dejová linka je ako stvorená na upršané nedeľné neskoré ráno, prípadne ako kulisa k domácim prácam. Moc ma to nenadchlo, aj keď záver priniesol so sebou pekné detské poučenie. Len škoda, že to bolo tak hrozne otravne klišovité a stereotypne podané. Slabší priemer. 55/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sice nedosahuje filmařských kvalit Ferrise Buellera, ale také Strýček Buck velmi zřetelně odráží ojedinělý talent a komediální timing Johna Hughese (který se po Sám doma jaksi začal vytrácet, což ale bude dost možná zapříčiněno rozdílnými nároky publika v jiné kulturní atmosféře). Příběh je tentokráte dost klasický a musím přiznat, že občas jsem chování postav trochu nepobíral, ale v jednotlivostech se opět nápady nešetří, vše probíhá v příjemném tempu a s absencí laciného humoru a John Candy servíruje svého hrdinu s přesvědčivostí jemu vlastní. S takovým strejdou bych chtěl trávit dospívání určitě, i když by akutně hrozilo přibrání na váze a ještě markantnější omezení romantického života. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)

Reklama

Reklama