Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na tenhle film, že jsem se na něj ve své době docela těšil. Arnold se měl utkat pro změnu tentokráte se samotným knížetem pekel. Neodolatelná představa takového souboje. V 80. letech kosil ostrovní státečky, poslal na onen svět s klidem návštěvníky z vesmíru a dokonce proti němu neuspěl ani tekutý Terminátor. Šance tedy že uspěje i proti Satanovi tedy rozhodně byla. Sice se pan Arnold vracel po složitější operaci srdce, ale i tak. Ve své době byl End of Days solidní zábava, která nabídla Mr. Universe trošku v jiné roli a to detektivní. Herecky na to stále rozhodně v tomhle filmu má a kondičně taky. Bohužel po letech jsem zjistil že film na to už trošku nestačí. Triky zestárly a čouhají. Příběhově spíše dlouhá slátanina. Satanskou tématiku podstatně zábavněji rozjel Ďáblův advokát. Holt Arnold v 90. letech už nebyl to co o dekádu dříve. 50% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney : 1. Camel Song - Korn ,2. So Long - Everlast ,3. Slow - Professional Murder Music ,4. Crushed - Limp Bizkit ,5. Oh My God - Guns N' Roses ,6. Poison - Prodigy ,7. Superbeast (Girl On A Motorcycle Mix) - Rob Zombie ,8. Bad Influence - Eminem ,9. Nobody's Real - Powerman 5000 ,10. I Wish I Had - Stroke ,11. Sugar Kane - Sonic Youth ,12. Wrong Way - Creed , ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Teda abych se přiznal tohle mě dokonale zaskočilo, Arnie v hororu. Když šel Konec světa před 5ti lety do kin, mnul sem si svoje unavené oči jestli správně vidím. Ale spátky k hodnocení. Jako film to zas až tak špatný není, je to správně temné, je to místy i celkem napínavé žel stroze neoriginální. Tohle co nabízí Konec světa vám nabídne kdejaký "satanistický" horor s leckdy větší přesvědčivostí. Nelíbilo se mi tam několik speciálních efektů, především to s těma ohníčkama na začátku filmu, což si mohl pan Hyams odpustit a pak hlavně Pán pekel osobně, ten jenž připomínal hybridní ještěrku a místo děsivosti sobě vlastní nabídl chvilku oddechu a pobavení. Ovšem naopak scéna v metru byla geniální a správně akční. Zvláštní je taky úloha Gabriela Byrna, ketrý tady figuruje jako Satan a ve Stigmatech o chvilku později jako fáterník. Zkrátka tenhle film je spíš akčním thrillerem a na horor si jen hraje, stejně jako sám Arnie na lovce démonů. Je to čirá zábava, ale nic víc a ani nic míň. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spätné hodnotenie filmu mi vychádza veľmi pozitívne, keďže teraz už hodnotím nielen ako detský Anieho fanda, ale snažím sa aj o trochu kritiky. Tu mi však nezostáva nič iné, len potvrdiť, že sa tu vo svojej roli a presvedčivosti Arnie asi najviac trafil do čierneho. O to viac však divákov prekvapí ozaj netradičný nehollywoodsky (resp. nearnoldovský) koniec, po ktorom som odchádzal z kina mierne prekvapený. Filmu však nechýba hustá atmoška a miestami fakt podarené trikové zábery a ako diabolský protivník Byrne tiež sedel dobre. 75%.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama