Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je složen z hodně slaboduchých klišé, která příliš nedrží pohromadě. Přesně dle hesla nadpřirozený děj nepotřebuje logiku. V rukou slušného režiséra by z toho mohl vzniknout koukatelný temný thriller, ale podprůměrný Hyams pohřbil poslední naděje. Po Arnoldovi nejspíš chtěl i herecké výkony, takže je film směšný, až připomíná vlastní parodii. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Musím začít jednou podstatnou informací, která více méně mluví za vše. Arnold z plátna po celou dobu téměř nesleze a nějak zapomněl hrát. No, zapomněl... Na začátku nahodil obličej s nápisem Terminátor a ten už nezměnil. Hodně groteskní pak jsou obzvlášť scény, kdy Arnold brečí - to jsem se už fakt musel smát. Z tohoto důvodu už film ztratil většinu svých ambicí, které mu kvalitní námět a hlavně docela zajímavé efekty daly do vínku (mimochodem, kterým hráčům Magiců připomínal satan kartu Lord of the Pit?). Jinak je samozřejmě na hlavu padlé to, že je Arnold schopný odolávat Satanovu hněvu i moci, zatímco ostatní jsou jako figurky, a navíc samotné rozuzlení a Arnieho vnitřní boj (nejkomičtější to část Schwarzeneggerova výkonu) byl vyloženě trapný. Jinak ale film běží v dobrém tempu a stále se něco děje, takže nuda to zase není. Jen takový prachobyčejně průměrný brak. Dva a půl. [srpen 2006] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

O Peteru Hyamsovi se říká, že už pohřbil nejednu kariéru akčního hrdiny, ale já bych zase s tím tvrzením tolik nesouhlasil. Jsou filmy, na které nikdy nebude pyšný, ale o tomhle akčním opusu to neplatí, protože je to akční horor s přívalem bombastické akce, a v některých scénách se doslova překonává. Velká spokojenost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný horor v čele z bojovníkom proti peklu Arnoldom, ktorého chce peklo získať na svoju stranu. Gabriel Byrne v úlohe satana výborne zahraný. Výborná napínavá atmosféra. Mne sa film skutočne páčil, mal spád a hlavne tam bol asi najlepší zo všetkých ozaj Gabriel Byrne ako Satan. Na Al Pacina síce nemal, ale musím povedať, že bol dobrý. A myšlienka, že za všetko zlé môže Boh sa tiež vo veľa filmoch neobjavuje. Ja by som tento film rozhodne nezatracoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama