Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (340)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pani Palacio napísala knihu pre malého čitateľa, v ktorej ukázala ako sa to má robiť, keď do vášho života vkročí niekto výrazne odlišný. Poučiť sa môžu aj dospelí. No a Chbosky zase raz pretavil knižný príbeh do filmu bez jedinej chybičky, pretože to známe "kniha je lepšia ako film" tu neplatí. Ten chlap to jednoducho vie. Páčilo sa mi, že zachoval to najzaujímavejšie z knihy ... viacerých rozprávačov príbehu. Herecky veľmi fajn, hudobne tiež vydarené. Príjemný rodinný film, o tom že pozerať sa nestačí len očami, ale aj srdcom. Skutočnosť je ale podľa mňa úplne iná. No a ešte ... aj kapesníky treba, a rovno celý balík. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky sú málo a u štyroch váham. Obyčajná tvár je filmom, o ktorom si spravíte predstavu predtým, než ho dopozeráte. Pretože problémom nie je čo?, ale ako? Ako sa celý tvorivý kolektív vysporiada s úzkou hranicou medzi umením a gýčom, medzi senzitívnosťou a slzopudnosťou, medzi vierohodným a falošným stvárnením. Oceňujem, že v tomto filme uvedené hranice boli prekročené iba sporadicky. Uvedomujem si, aké ťažké je zobraziť všetko, s čím sa odlišný jedinec v živote stretáva a neskĺznuť do šablóny a popisnosti. Z niekoľkých komentárov, ktoré som si prečítal ma oslovil názor, že by sa tento film hodil do škôl, pretože považujem za vhodné, aby ho školáci videli. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dávať vysoké hodnotenia snímkom, ktoré vo vás vyvolávajú sentimentálne emócie, je akousi tradíciou. Musia byť však vydarené. Priznám sa, trochu som z niektorých pasáží mierne vytočený pre ich komerčnosť a povrchnosť, ale spomenuté sekvencie sa hneď rýchlo strácajú v celku. Takže, tu máme x-té morálne posolstvo pre obyvateľov planéty Zem, ktoré si ale minimálne 95% populácie nevezme k srdcu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Američané se naučili produkovat velké množství béčkových a céčkových filmů, které jsou všechny točené podle stejného principu. Vyberu si téma, obsadím to známými herci, odvyprávím příběh ... a divák má pocit, že už to někdy viděl!! Hlavně, aby u toho tekly slzy, protože američané se rádi dojímají! Nevím, na kolik evropských diváků to funguje stejně, na mě moc ne, mě to prvoplánovité dojímání spíše otravuje. Tady bylo všechno krásně upravené, nalíčené, modelové situace, všechno s dobrým koncem. Prostě tak, jak to v životě nikdy není. Film k žehlení nebo třídění a zašívání ponožek. Jednou bohatě stačí. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama