Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta normalizace. Pekárkovi je na přímluvu z vyšších míst přidělena Volha a nastupuje do redakce humoru a lidové zábavy. Ve víru televizních estrád, sexuálních dobrodružství a hromadění finančních bonusů jako by zapomněl nejen na rodinu, ale i na svůj faustovský úděl. Laxní spolupráce s StB mu neprochází, a tak musí přitvrdit. Opatrně začíná udávat své spolupracovníky. Ale ani on nezůstane bez škraloupu a je degradován na vrátného. Je mu jasné, že zpátky do sedla se dostane, jen když někoho obětuje. Režisérka Válová je první na řadě. Standa má vlastní omluvu: „Stejně to jsou všechno blbci, co se akorát nad nás, pracující, povyšujou.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první  pohled trouba, který se naučil v režimu chodit a zná správné lidi, televize, lampasáci, všechno je to výborně zachyceno, dobrá hudba a ty dialogy jsou někdy docela poklad. Nevím, nemám rád přehnaně vulgární filmy a seriály, ale tady si na to nějak zvyknete jako na nutnost pro nastínění absurdních situací nereálného socialismu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na čtyři to pořád úplně není, ale i tak je druhý díl podstatně lepší než první. Pekárek je sice stále prospěchářský zmetek, který i s estébáky "jedná" jen ve chvíli kdy se to hodí do krámu jemu, ale dost Volze pomohlo že se tolik netlačí na pilu, Pekárek za každým druhým slovem neříká vole a celkově si to celé víc sedlo. Hned několikrát sem si během sledování říkal co komu sakra může na téhle době chybět. Dalšímu dílu dám určitě šanci...65% ()

Reklama

dolik25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme to tady. Místní komouši a dezoláti mají ze seriálu trauma, bo takhle to fakt nebolo. Alo bolo soudruzi. Mnozí srovnávají Volhu s Vyprávěj, kde bylo vše krásné a zalité sluncem, kde byli jen hodní komunisti a hodní budovači socialismu s lidskou tváří. Prostě taková komunistická pohádka. Volha to je jiný kafčo. Na nic si nehraje a ukazuje, že kdo nešel s komouši, šel proti komoušům, tedy "pracujícímu lidu". A "pracující lid" mu ukázal, zač je toho.... Takže se "plnili normy", plnili se pětiletky a desetiletky a výsledek byl na h.... Bonzovalo se, aby se mělo lépe, než soused, kradlo, protože, kdo neokrádal stát, okrádal rodinu, ve zprávách jsme viděli, že zlý západní buržoazní státy krachují a jsou tam nepokoje, nezaměstnanost, žádný nebo malý důchody, zatímco v socialistických státech byli všichni šťastní. No a kdyby někdo náhodou chtěl na vlastní kůži ochutnat zlej imperialismus, tak ho radši zastřelíme. Vždyť strana a vláda ví nejlíp, co je pro socialistický lidi nejlepší. Doufám, že se podobných seriálů bude točit víc. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí “vohozy” herců a dalších účinkujících. Vozový park ČST se dnes dost rozšířil a k oblíbenému benzínovému Roburu, Škodě 1202 Stejšnu a Volze “carevně”, přibyla ještě Š1203 naložená papírem do sběru, Tatra 603 a taky nová Volha. Estébáci tady vypadají, jako skoro až legrační parťáci, ale musím se přiznat, že jsou velmi důvěryhodní, až z nich mrazí 🥶.  Hlavní “hrdina” Standa Pekárek měl na sobě parádní bílé tričko Bohemians ČKD Praha. Ovšem zelená ADIDAS teplákovka byla špatně. Jednalo by se absolutní raritu, přivezenou individuálně, nejspíš ze západního Německa. V Bohemians ČKD Praha totiž byly v sedmdesátých letech zelené teplákovky s dvěma bílými proužky a bílým zipem, který byl i u náprsní kapsičky, dále byl na bundě zlatý klokan v kulatém bílém logu se zeleným písmem. Krátký bílý zip byl i na nohavicích tepláků, umožňoval rychlé a praktické svléknutí přes obuv 😋. Těším se na další díl. ()

Player11 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, ale jestli by ještě horší… Vypadá to, že dostatek vulgarity, bizáru, rádoby retra a jakože sexu, je zárukou úspěchu. Jenže, když těm hercům nevěříte, když to celé postrádá atmosféru sedmdesátek, tak to je těžké. A atmosféru to nemá prostě vůbec, někteří herci jen dělají, že hrají a problém bude i scénář. Když si vzpomenu na Svět pod hlavou, tak Volha je jen nepovedený pokus. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě, která se odehrává v letech 1971–1972, se dvakrát objeví veřejný telefonní automat MPM90. Ten však byl do provozu nasazen až po roce 1980. (JSy)

Reklama

Reklama