Reklama

Reklama

Babylon Berlín - Série 4

(série)
Trailer
Německo, 2022, 9 h 25 min (Minutáž: 42–54 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Lars Eidinger, Benno Fürmann, Hannah Herzsprung, Hanno Koffler, Ronald Zehrfeld, Mark Ivanir, Karl Markovics, Irene Böhm (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Berlín, Silvestr 1930 / Nový rok 1931. Lidé popíjejí a tančí v barech, zatímco si továrník Nyssen připíjí s hlavouny z politického světa a Reichswehru a sní o dobytí světa. Walter Weintraub vede krvavou válku o nadvládu nad městem. Hrdlořezové z SA pod vedením svého vůdce Walthera Stennese demonstrují svou touhu po moci s rostoucí brutalitou, ale pak i SA vyhlásí válku SS a Gereon Rath se ocitá uprostřed toho všeho. Při misi na osvobození novináře Katelbacha po boku odvážné frau Behnke se Rath ocitá v ohrožení života a ztrácí důvěru své nejdůležitější spojenkyně Charlotty Ritterové. Když musejí Charlotte a její sestra Toni řešit intriky Bílé ruky, to, co se stane poté, změní oběma život. (Viasat)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (15)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Prvé dve série sú výborné, druhé dve by som si radšej vymazala z pamäte. Keď už tvorcovia nevedeli odkiaľ kam, tak namiesto faktov, alebo dobre vykreslenej fikcie, využili cirkus. Čiže som sa dočkala iba debilných pesničiek, tančekov, halucinácií a nudy. A v neposlednom rade debility od hlavných predstaviteľov. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší třetí sérii se tvůrci vytasili se čtvrtou sérií nejdražšího německého seriálu a já musím dát pět hvězd. Mně tenhle noir detektivní mix gangsterů, policajtů, kabaretů, židů, nastupujících fašounů v sociálním kotli hospodářské krize s armádou nezaměstnaných prostě baví. Vizuální lahůdka s velkolepou výpravou a supr muzikou a hereckými výkony na jednotku u všech zúčastněných. Přičemž to co tam předvádá Lars Eidinger to je koncert. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože jsem se loni po opravdu ultra nezáživné třetí řadě pokračování zřekl, ono skutečně přiletělo a jelikož moji spolusledující oproti mně seriál milují, dali jsme mu opět šanci. A ačkoli jsem byl zase valnou většinu času zmaten nebo mininálně znuděn, výpravu, masky a celkovou stylizaci berlínských třicátých let se seriálu upřít nedá a po tom nedořešeném konci chci i já 5. řadu. [viděno na HBO Max] ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Berlín se nám přehoupnul do 30. let a Gereon s Charlotte se vrací ve velkém stylu. 12 dílů uteklo jako voda a vrchol to mělo jednoznačně v 10. dílu.  Těším se na další řadu, kde bude už celou řadu teasovaný Áda. Dost mne za vás mrzí, že to tu skoro nikdo nesleduje, po mírně slabší 3. řadě to zase sahá po absolutoriu. Slovo Babylon v názvu není náhodou, jsou tu nacisti, komunisti, Židi, gangy, agenti, zkorumpovaná policie a jiné tajné spolky. Špičková dobová výprava s fantastickou hudební složkou. Z nějakých 20 německých současných herců, které znáte, jich tu hraje půlka. 10/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po scenáristicky otřesné třetí sérii přichází mírné zlepšení. Nepotřebuji seriál jako doslovnou ilustraci knižní předlohy, ale tady opět z Kutschera nezbylo skoro nic a postavy se motají v matných obrysech románových zápletek, na které je nabalována spousta nového materiálu, aby se nějak vyplnilo 12 dílů. Zvlášť linii s Rathovým bratrem by už měli tvůrci ukončit, respektive neměli s ní vůbec začínat. Při sledování jsem netrpěl tolik jako u předchozí řady, ale ani mě to nebavilo natolik, abych stál o další pokračování. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo 129 dní na pozadí Neue Berliner Straße ve Studiu Babelsberg a také po celém Berlíně, včetně legendární berlínské Karl-Marx-Allee. (formelin)
  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)
  • Roli Emila Engelse ztvárnil populární německý zpěvák Max Raabe, jenž je spolu s hudební producentkou a zpěvačkou Annette Humpe i skutečným autorem seriálového hitu „Ein Tag wie Gold“. (pavelvojta)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama