Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (303)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

6/10 – Několik nadprůměrných herců a hereček se sešlo, aby natočili veskrze průměrný film s průměrnou zápletkou, podprůměrným rozpočtem a předvídatelným vyústěním. Film Noví mutanti vešel ve známost jako "horrorový pohrobek X-Menů" a já proti tomu označení nic nenamítám, vlastně mi to ani nevadí. V hloubi duše jsem tušil, že to s tím horrorovým pojetím až tak horké nebude, takže jsem ani nebyl zvlášť zklamaný, že z toho vyšla jen taková temnější Marvel rychlokvaška. Rozhodně bych to ale neházel do jednoho pytle s Avengers, x-menským mláďatům se skutečně podařilo zachovat si jakous takous vlastní tvář. Naši hrdinové tady totiž nemusí zachraňovat vesmír před fialovým UFC borcem se šourkem místo brady, který ho chce zničit pomocí několika šutrů, jde jim zde v uvozovkách "jen" o vlastní prdel. To kvituji. Záchrana vlastní prdele přináší na scénu svěží vítr. Top hláška: "Odpusť, otče, zhřešila jsem. Už je to týden od mé poslední zpovědi. Dvakrát jsem masturbovala." Ne, nekecám. Fakt to tam je. To je teprve klenot. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Noví mutanti sú tmavým filmom, predovšetkým sú ale filmom šedým, totiž tak priemerným, ako sa len priemerným dá byť. V podstate ma na nich nič neštvalo, občas možno slabšie dialógy, ale ani v jednom momente nemajú šancu asi nikoho ničím ohúriť. Výborne by fungovali ako pilot tv seriálu, pretože ako slušný tv výrobok aj vyzerajú a skončia v tom najlepšom, kedy by ste chceli vedieť, čo príde ďalej. No a možno nepríde už nikdy nič, pochybujem, že sa niekto pustí do pokračovania. Inak herci sú fajn, napriek všetkým produkčným problémom film pôsobí konzistentne a má nejakú tú svoju tvár, aj keď nie príliš zreteľnú. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

A mě se to zrovna moc nelíbilo! Horor, X-mani, příběh se silnou romantickou linkou, napětí? Tohle tam prý má být, ale já to tam nikde nenašel. Horor, kde se nebojím! X-mani, kteří mi tu působí spíš seriálově, než že by měli patřit na filmové plátno a ani to tu nefunguje, protože toho prostoru ve filmu vlastně nikdo až tak moc nemá. A pak romantická linka, které jsem neuvěřil, chemie mi nefungovala a celé mi to tam přišlo spíš jen tak nějak vecpané. No a napětí? Ke konci - možná - trochu... Takže já si zase stojím za tím, že se tohle nepovedlo a ani nechci pokračování, nebo si to někdy v dohledné době pustit znovu... 3/10 ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Zajímala by mě ta úplně původní verze, co měla jít do kin, pokud si dobře pamatuju, dva roky zpátky. Ale i tahle "finální" verze, co z toho všeho nakonec vylezla, je v pohodě stravitelná. Určitě pomohla kratší stopáž, protože čas, co při sledování Nových mutantů pocitově uběhl mi přišel stejný jako u Tenetu, který má o hodinu víc. Být film delší, stal by se nesnesitelným. Už tak jsem se občas dost nudila. Děj je jednoduchý a průhledný, většina stopáže zaplněná nevýznamnými kecy, jakože sbližováním a objevováním schopností, kterých si stejně moc neužijeme. Hned od začátku bylo jasný, že se tam děje něco divnýho a že odtamtud utečou nebo se o to minimálně pokusí. Taky bylo jasný, že ty mutanty na něco potřebujou a že je to nejspíš důležitý. Co mi tak nešlo do hlavy bylo, proč tam celý zařízení hlídá jeden jedinej člověk (vlastně mutant)? Zas na druhou stranu atmosféra se celkem povedla a jako Rko by to mohlo být ještě někde úplně jinde. Líbilo se mi i obsazení, jediná, kdo mě na začátku trochu štvala, byla Magik, ale to bylo spíš postavou než herečkou. Pokračování bych kvůli hercům i uvítala, ale nepočítám s ním protože Disney 6/10. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Zas tak úplně špatné to nebylo, po všech těch tahanicích a nejasnostech z toho vylezl docela slušný rubber pseudo horůrek s celkem sympatickýmy postavami, mezi kterými je chemie stravitelná a příjemně koukatelná. Horor to určitě nebyl, i když napínavé a ne zrovna sluníčkové scény tam rozhodně byly. Anya si vše kradla pro sebe, na tu se kouká zdaleka nejlépe. Pomyslný easter Egg na Sinistera mě zahřál u srdce, ale bohužel, další díly nejspíš nebudou, což je škoda, protože tento originální přístup v X světě mě rozhodně zajímá. Snad Disney někdy nechá Boona dokončit svou trilogii. I přesto, že je toto pořád součástí Foxáckých mutantů, ale ani by nebyl problém je napasovat na MCU. Každopádně to jsou výborné tři hvězdy, možná bych dal i čtyři, to nejspíš po další projekci.. Trochu mě štve, že se postavy více neukázaly z hlediska schopností, občas Magick působila až moc Young adult superhero, za to nejspíš ty hvězdy dolů ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Do filmu byl původně obsazen Jon Hamm jako Nathaniel Essex / Mr. Sinister, známý záporák X-Menů z komiksu. Kvůli plánovaným přetáčkám však byla jeho role vystřižena. (NiWi)
  • Usedlost, kde jsou mladí mutanti drženi, je údajně 30 km od civilizace. Když ale vyleze mladá indiánka na vysokou hodinovou věž, aby se zabila, záběr kamery ukazuje dalších pět budov vedle usedlosti. A jsou dost velké a vzdálené na to, aby byli součástí komplexu. (morfeus..)
  • Točilo se od 10. 7. 2017 do 16. 9. 2017, hlavně v Bostonu v Medfield State Hospital. (Varan)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama