Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o patológovi, ktorý nájde v mŕtvole odkaz s menom svojej dcéry, a tak zistí, že ju uniesli. V minulosti totiž odmietol sfalšovať lekársku správu, vďaka čomu sa dostal na slobodu sériový vrah, a niekto sa mu chce očividne pomstiť. Horor je prisilné slovo, pokiaľ neberieme do úvahy rozrezávanie mŕtvol. Skôr je to čistý kriminálny thriller, síce dosť naťahovaný a domotaný, ale obsahuje niekoľko zaujímavých zvratov a na konci to celkom dáva zmysel. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Kurz patologie po telefonu aneb lidské tělo je jen schránka, kam se dá nacpat leccos ... Dobře vystavěný a opravdu děsivý a napínavý thriller odehrávající se zčásti na ostrově Helgoland v severním moři a zčásti v pevninském Německu. Moc se neotálí a jde se rovnou na věc a až na trochu přepálený, téměř parodický konec, nebude ani chvilka, kdy byste si chtěli odskočit na záchod ... Bleibtreu a Bauer to dávají s přehledem, sedí i atmosféra a nasnímání. Bavilo moc ... ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci velmi slušný thriller typu "Sedm", "Vraždy podle Jidáše" nebo "Purpurové řeky". Jen mi připadá, že prvotní záměr tohoto filmu byl šokovat brutalitou vražd za každou cenu. Rozdíl mezi výše jmenovanými filmy a tímto je v kvalitě scénaře a v nedostatcích některých skutečnosti tohoto filmu. Jinak ale na jedno zhlédnutí slušné. 70 %. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když spojíte jakýkoliv díl Sawu (speciálně poslední Jigsaw) s Mlčením Jehňátek? vznikne tohle. Tak, že zde máme patologa, který najde v mrtvole vzkaz od někoho kdo unesl jeho dceru a chce ji zabít. Mezitím se dovolá ženské co mu pomáhá (ještě s jeho kámošem) a pronásleduje ji její starý a hledají tu jeho dceru. Film je plný logických děr a náhod tak, že když to vezmeme od začátku jaká je pravděpodobnost, že ta ženská poté co spadne ze srázu objeví mrtvolu zvedne telefon a chce mu pomáhat (klidně mohl narazit na nějakého zloděje, který by tu mrtvolu okradl a bylo by po ptákách) dále pak jak veliká je šance, že se mu na pitevní stůl dostane ta mrtvola se vzkazem, když tam bylo dalších cca 6 patologů pochopil bych kdyby tam byl vzkaz třeba , ale takhle. Dále pak proč mu ta holka nerozbila tu kameru , když věděla, že si to chtěl natáčet takhle by ho zdržela a ušetřila by více času. Některé ty mrtvoly jsou těžce nedořešené (to ta soudkyně neměla žádné příbuzné, kterým by chyběla, že ji musel najít ten patolog) to s tím vrtulníkem je píčovina úplná (jasně nemůže se sem nikdo dostat , ale vrtulník to zvládne) a našel bych toho více. 60 procent ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně to bylo obrovské a milé překvapení. Od filmu jsem absolutně nic neočekával a o to byla upřímnější má radost ze zahnání nudy. Začátek filmu, střed i konec si udrželi svou kvalitu což hodnotím vždy u všech filmů pozitivně. Zápletka filmu se točí okolo jednoho doktora a jeho unesené dcery. Vše to nakonec souvisí s jeho dávnou minulostí. Není to průhledné, není to odhadnutelné ani odfláknuté. Výkony herců jsou také velmi kvalitní. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama