Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. Na jednu stranu určitě doporučuji pro skvělou mysteriózní atmosféru, krásnou přírodu, kde hlavní roli hrají hluboké mlžné lesy a zajímavé jednotlivé detektivní příběhy. Na druhou stranu to hlavně ve druhé sérii začne trochu dřít hlavně za a) nárůstem neopodstatněné divnosti a hlavně za b) hlavní hrdinka je nesympatická hnuska, co jako "Major" absolutně selhává, dělá si, co chce, s nikým nekomunikuje - kdo by se s ní vůbec přátelil? A jak může takhle vykonávat takovou funkci? Za tajemnost, napětí a prima mysteriózní linku ale těch 75% dávám. ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Riadne načančané zlepence v príjemne (ne)veselom prostredí milovaného lesa. Naprieč 2mi pozdlžníkmi mi nudno nebolo, lebo stále mali čo ukázať a povedať. Figuríny figurovali, bolo ich tam viac ako dosť, no "nestrácali sa," skôr v inom zmysle. Mám rád parohy, taktiež v inom zmysle. Nie , nebolo wendigo, ale.. ani zasa do lesného tanca. O tom v iných krajoch. Stopka nenastala, po 3ke zatiaľ ani chýru, tak to nechám napospas domienkám. Zatiaľ. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení jako kráva. Napínavá, podmanivá, mysteriózní, drsná a místy vtipná kriminálka ze zapadakova obklopeného magickým lesem s pohanskym Bohem, který se o obyvatele stará.... Ale jen o některé. Co díl, to případ a jedna velká vyšetřovačka napříč celým seriálem v pozadí. Kamera je naprosto skvělá a hudba velmi kousavá pod kůži. Velké příjemné překvapení.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proboha proč musí mít každý jen trochu úspěšnější seriál pokračování? Vždyť těch osm dílů bohatě stačilo na výživnou zábavu a všichni víme, jak ty nastavované kaše většinou končí (čest výjimkám). A to jsem si celou dobu pochvaloval, že nejen seveřané, ale i "frantíci" dokážou natočit temný a znepokojující seriál. Vše opravdu sedí. Má to švih, hluboký tajemný les, ve kterém se dějí děsivé věci i trochu humoru, díky prokurátorově sarkasmu. Navíc v každé části se řeší jeden krimi případ k tomu, který je rozehrán od počátku série. Byl jsem přesvědčen o pěti hvězdách, ale to nečekané rozuzlení bylo trochu pod pás ( po celou dobu žádná indície, kdo by tím vrahem mohl být) a vlastně závěr se žádný nekonal, protože nezodpovězených otázek zůstalo ještě mnoho. Druhou řadu si zřejmě nenechám ujít, ale momentálně u mne převládá naštvání. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama