Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ihned při prvním snímku mne zaujal nádherný les, spíš prales a příroda celkově. Pak vše vystřídala zajímavá mysteriózní atmosféra, která se drží v celém seriálu. Tato atmosféra vás nutí neustále přemýšlet nad případy, které řeší policejní oddělní v zapadákově, jako o záhadách. Hledáte vždy nevysvětlitelné a složité řešení. Ovšem to je právě kouzlo seriálu. Nasměruje vás a napne až do hororových dimenzí, aby se pak ukázalo, že je vše jinak. Je fajn, že se seriál nechce tvářit, jako krimi. Je to prostě hlavně o místních policistech, jejich známých a o obyvatelích, kteří jsou dost úchylní a krvežíznivý. Městečko, byť je francouzské připomíná mi USA, hlavně vozidly ve kterých obyvatelé jezdí, místním barem, stylem oblékání a pistolemi u pasu. Hlavní hrdinka je sympatická a dá se to říct i o týmu, kterému velí. Seriál není tak děsivý, jak se tváří což poznáte po prvních pár dílech. Tak se nebojte. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Proč musejí evropským lesem znít tóny banja a místní nálevna vypadat a znít jako bar z amerického vidlákova? Černokomediální panoptikum, které nelze brát tak úplně vážně ani si naplno užívat atmosféru Forest Floor X-files, protože míra "kriminality" je zcela absurdní stejně jako prokurátor "gay alergik komik"... ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace "severské krimi", takže potemnělý les, depresivní nálada a k tomu nějaké to tajemno (vydávající zvuky jako Vetřelec). A hlavně jedna mrtvola za druhou. Bohužel seriál má několik prolínajících se motivů, které nedrží moc pohromadě. Ani casting (a hlavně postava šéfové policie) se moc nepovedl. Nejsilnější je v momentě,kdy rozebírá story jednotlivých aktérů epizodních dějů,kdy každá epizoda je i jedna vyřešená vražda (y). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. Na jednu stranu určitě doporučuji pro skvělou mysteriózní atmosféru, krásnou přírodu, kde hlavní roli hrají hluboké mlžné lesy a zajímavé jednotlivé detektivní příběhy. Na druhou stranu to hlavně ve druhé sérii začne trochu dřít hlavně za a) nárůstem neopodstatněné divnosti a hlavně za b) hlavní hrdinka je nesympatická hnuska, co jako "Major" absolutně selhává, dělá si, co chce, s nikým nekomunikuje - kdo by se s ní vůbec přátelil? A jak může takhle vykonávat takovou funkci? Za tajemnost, napětí a prima mysteriózní linku ale těch 75% dávám. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama