Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 3
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (104)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuhle seriálu poněkud rozporuplný vztah. Jako s Kingem-nějak mě jako velikán literatury nebere, ale baví mě jeho knížky? -většinou ano (Misery a Geraldovu hru žeru!). Vadí mi, že si tímhle serošem (jako koproducent) tak trochu staví pomníček?-ne. Ruší mě ani ne tak pomrkávání na jeho knihy a povídky, jako spíše úmyslná konstrukce nějak propojit ten jeho rozkošný temný svět?-ne. Nudil jsem se u tohodle -sem tam?-ano. Byl to občas mazec a napínaní pana Kagemushe?-ano. Otravovala mě tam (u Kinga samozřejmě už jaksi daná) linka maloměsta a rodinných dramat?-ano. Mám to komu doporučit?-ne. Bavilo mě to?-ano. Málem jsem se uňuňal při posledních vteřinách druhé řady? Ano!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvoch medzi sebou nevyrovnaných sériách neostáva nič iné, len spriemerovať obe série. Tá prvá nás uvádzala do nového hybridného "king" univerza a nepôsobila príliš presvedčivo, ale bolo z nej cítiť vysoký potenciál. Tá druhá ho už využíva naplno, je atmosférická, hutnejšia, ponúka silnejší príbeh a aj lepšie herecké výkony, čo je ale dané najmä tým, že herci presne vedia, čo sa od nich chce. V takto nastolenom smere sa dá ísť samozrejme do nekonečna, dúfam však, že tvorcovia si zachovajú zdravý rozum a seriál sa utne v ten najlepší moment. Inými slovami očakávam, že ak vznikne ďalšia séria, mohla by byť aj tou najlepšou. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na svém vrcholu dokázal nalákat a zaujmout spoustu lidí. Nějak ale rok 2018 stále šel a začalo nějak přibývat lidí, kteří s tím úplně nadšení nebyli. Je docela vtipné, že jsem tento kus opouštěl ještě v pozitivním ražení. A nakonec se k němu vrátil v naprostém antonymu. Ale je docela otázka, zda oprávněně? Seriál mě ze začátku v podstatě vůbec nezaujal, ale nějak jak přišel i dabing, tak i zájem, který kupodivu dodal seriálu určitou snesitelnost. Asi chápu, že se to moc lidem nezamlouvá v jistém ohledu, ale já jsem i dost věcí relativně pochopil. Nejsem génius v příběhu tohoto seriálu, ale viděl jsem i horší věci, které byli podány jako nějaký opus magnum a přitom to bylo jako na drogách. Tohle byl ještě ten kousek, který se kupodivu dal. Až podezřele dost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Stranger Things přichází další seriálový ohňostroj nostalgie, který se tentokrát odehrává ve fikčním světě utkaném z nejlepších nočních můr Stephena Kinga.. Pro kingofily téměř orgastická záležitost, rozhodně i famózně odehraná, u níž však navýsost oceňuji tu odvahu tvůrců důsledně budovanou téměř plíživou atmosféru plnou strachu a okusování nehtů zbortit twisty posledních dvou epizod.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna fantasy, na vrchole blaha, akú si vie divák čo i len predstaviť. Nechápem, ako si môže niekto pustiť takýto film, respektíve seriál, a potom sa sťažovať na prílišnú záhadnosť. To je ako povedať maliarovi, aby “natrel” kuchyňu na oranžovo, a potom pičovať, že je príliš krikľavá. “Castle Rock” je pecka od úvodu, až do samotného záveru, ktorá sa dokonale pohráva s mysľou diváka. Absolútne nič nie je jasné, otázky pribúdajú, všetko je otvorené, i nesmierne mätúce zároveň. Odpovede sú v nedohľadne, pričom “ako-takých”, sa divák dočká až v samotnom závere. Za mňa “⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Příběh se odehrává na malé ploše pár čtverečních kilometrů v lesnatém kraji amerického státu Maine. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány „Cujo“, „Temná půle“, „Nezbytné věci“, „Svědectví“, „Mrtvá zóna“ „Doktor Spánek“, novela „Tělo“ a několik povídek jako „Rita Hayworth a vykoupení z věznice Shawshank“. Jméno bylo převzato od stejnojmenné hory z knihy „Pán much“ od Williama Goldinga. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno