Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ budem triezva a dám 3*, pretože niekedy neviem, čo si mám myslieť. Nie o deji, ale o svojich dojmoch. Herci sú dobrí, atmosféra správna, síce sa tu očividne zmiešava Castle Rock s Derry, a v úvodných titulkoch je naznačené celé mainské univerzum, ale možno to má potenciál. Deviata epizóda prvej série priniesla veľmi zaujímavý obrat (a vlastne aj desiata), ale po celej prvej sezóne stále neviem, či Castle Rock je a bude super seriál. Zatiaľ je len dobrý. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Od začiatku ma to bavilo, fascinovalo( pretože Bill Skarsgard bol proste úžasne démonický) postupom času, od epizódy po epizódu sme skládali puzzle príbehu, ktoré keď sa zdalo byť už zčasti zložené sa zasa s pridaním ďalšieho dielu rozpadlo do základu. Je pravda, že záver som si predstavoval epickejší a taký, ktorý ma rozloží, avšak King nikdy neprestane provokovať a prekvapovať. Castle Rock je proste to najlepšie, čo sme mohli poslednú dekádu na TV obrazovkách v rámci tohto podobnému subžánru vidieť. Žánru Trier a Lynch na druhú. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál sa tvári tak záhadne, že až lezie na nervy. Prvých 5 častí sa takmer nedozviete o čo vlastne ide. A to sú tak 4 hodiny života. Najprv som myslel, že to pôjde smerom ako seriál The Dark, avšak mýlil som sa. Smerom ku koncu to letí len z kopca a v podstate na každú časť sa tešíte stále menej. Kvalitu odráža aj fakt, že jednu z hlavných úloh hrá Rose z Dva a pol chlapa. Pri finále som už zíval. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Po skončení Leftovers jsem se bál, že budu muset čekat bůhví kolik let na seriál, který na mě zapůsobí obdobně. Můj strach byl zbytečný. Castle Rock je totiž naprosto dokonalý slowburn, který od diváka chce trpělivost, přemýšlivost, empatii a pozornost. Pokud tyto vlastnosti divák nemá, nedostane zřejmě nic jiného než nudu, nesmyslnost či zbytečnost. Pokud tyto vlastnosti má, dostane jednu z nejlepších, nejgeniálnějších a nejvypiplanějších věcí, co se za posledni dobu objevila. Vyzdvižen budiž naprosto božský casting, kde každá jediná postava je obsazena tak, jakoby ta role byla psaná přímo pro ní. Sedmá epizoda je potom jedna z vůbec nejlepších a nejsilnějších seriálových epizod, co jsem kdy viděl, a závěr, typicky Kingovsky antiklimatický, mohl být jen stěží lepší. První série - 100% ... Druhá série dupla na plyn a ze slowburnu se stal fasterburn s opět špičkovým castingem a hereckými výkony, dokonalým scénářem (celá série a lore v ní má opět strukturu přesně jako Kingovo knihy), tunou odkazů a spojení s první řadou a Kingovo vesmírem (doporučuji shlédnout znovu sedmou epizodu z první řady a poté předposlední a závěrečnou epizodu z této - pokud mi ještě potom bude někdo tvrdit, že to neni geniálně rozvrstvený, promyšlený a rozsymbolizovaný, pak se mu silně vysměju do ksichtu a k Vánocům mu koupím Brouka Pytlíka), doplněný skvělou hudbou a trefným soundtrackem a skvěle (ne)zakončený. Doporučuji tvůrcům natočit třetí řadu. Druhá série - 100% ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama