Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (613)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, Matko představená, to byla ale píčovina !! Čekal jsem nudnou sračku, dostal jsem nudnou sračku, patří mi to. Celou dobu jsem se smál a chytal za hlavu. Tohle nesahá filmu The Conjuring ani po kotníky. Přesně ten typ hororu, pro nehororové fanoušky, dívající se pouze na romantické filmy, jo - těm pak přijde SESTRA, jako ultra mega Horor. Hvězda pouze za úvodní a finální scénu, která ale stejně patřila k  The Conjuring. Viděno pouze z povinnosti. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jednou za čas vždycky dostanu chuť bát se a vyberu si nějakej ten současnej horor a pak mně to štve. Ne proto, že pak v noci slyším šramot, vidím stíny na zdech, případně cítím studené prsty umrlce na krku, ale proto, že jsem zabil minimálně hoďku a půl času sledováním blbosti. Přesto to čas od času stále dělám. Asi stále doufám, že někdo natočí něco u čeho by se člověk mohl bát, nebo alespoň cítit nepříjemné pocity. Tohle mělo všechny atributy špatného hororu. Jakási temná obdoba Sestry v akci... Píběh je o tom jak Vatikán vyšle inkvizitora s jeptiškou do dalekého kláštera kdesi v Rumunsku (ha, že by odkaz na Stokera a nebo pro Amíky je ta destinace nějak děsivá?) zjistit divnosti co se tam dějí. Poslední jeptiška tam vyskočila z okna věže s oprátkou na krku a to už stačí na pořádné církevní vyšetřování ! No tak tam jedou, cestou přiberou Frantíka a pak už tam jen straší... Což o to, hrad to byl slušnej, ale to co z něj udělali... A že letecká puma otevře brány pekel, to musí vymyslet jen opravdu retardovaný hotorový scénárista... A samozřejmě je to natočeno podle skutečné události z padesátých let... Jo, když Lancastery shazovaly kontejnery a fosforem na německá města, dole to zcela jistě bylo peklo, ale s čerty to nemělo fakt nic společného... Dávám za dva zvonečky. Cililink a od hororů si dám zase nějaký čas pauzu :-(. * * ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb sestra v akci! Atrakce pro nenáročné kardiaky (pozor - uživatel salahadin je nasraný, proto bude komentář obsahovat vulgarismy ilustrující vnitřní rozpoložení pisatele). No to byl horor, přátelé. 96 minut jsem čuměl jak brk na prostoduchého bubáka, co měl bezmála tisíc příležitostí odbouchnout naše tři hrdiny, ale on jen korzoval okolo, udělal občas baf, no a když mu došlo, že jde fakt do tuhýho, pokusil se uškrtit tu holku, což má být možná vrchol bubákových možností likvidace lidské entity. No ty vole! Proč!? Proč!? Proč si ten debžot v hábitu s našimi hrdiny jen hraje?? To je démon s IQ nižším než bod varu benzínu? Takže naší trojici vlastně reálně nehrozilo žádný nebezpečí a jedinej, kdo tu umřel, byla ta jepťule na začátku a ta spáchala selfexit. No to je horor! A přitom začátek nebyl vůbec špatnej. Atmosféra před příchodem do kláštera byla super, jenže ta atmosféra trvala tak 10min. Strašidelné historky filmařské. Ach filmaři a jejich představy. Zatímco v Conjuring se skrz nepřirozené jevy postupně přitvrzuje, tady do toho prásknou hošci od filmu rovnou navostro - viz naprosto dementní scéna, kdy Frantík opouští klášter a hned na něj najede ducháček s vizáží prošlého pomeranče. Frantík se jen zvedne, vyrve si dřevěný křížek a v pohodě odchází! Kterej debil tohle napsal? A to není konec. Hned po příjezdu k baráku, který se podobá klášteru asi jako ukulele Arabele, dojde dále k bezprecedentní inhumaci hlavního hrdiny. Ten se jen lakonicky otřepe a dál pokračuje v plnění úkolu - nepřijde mu to divný??? Kdyby hošci od filmu zůstali většinu stopáže u náznaků (např. na začátku ležící nebo sedící?) a v posledním ataku na naše kardiostimulátory rozbalili koncert Marilyna Mansona na plný gule, udělali by líp. Ale stejně by to byla jen velmi prostoduchá fantazie filmařů-fetišistů do křesťanských pseudoreálií (už jen setkání ve Vatikánu s pěkně oslizlými preláty, hahaha). Kdepak na čerta a satanáše, neplatí žádné otčenáše, zlotřilé bídné strašidlo, nezažene práškovací letadlo, tohle zvlčilé páže, sejme jen brokovnice slušné ráže. ----- nemůžu se ubránit dojmu, že filmaři si z nás tak trochu vystřelili a udělali z diváků stádo debilů....ta historka, jak bombardování kláštera wehrcajkem udělalo do země šachtu, kterou Marilyn zase vylezl, je fakt - jak to jen říct slušně? - fakt YNTHELIŽENTNÍ..... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiarlivý manžel alebo naštvaný otec?“ Napojenie na univerzum V zajatí démonov neriešim, hoci som všetky filmy videl a na konci je napojenie až nečakane priamočiare. Bavilo ma to. Bavil ma Damián Bichir (Votrelec: Covenant, Za lepší život, Osem hrozných), bavila ma Taissa Farmiga z American Horror Story, bavil ma „Frenči“ a atmosféra s výpravou boli super: prastarý prekliaty rumunský kláštor, cintorín, hlboké (a samozrejme temné) lesy, všetko super. Scenár priemerný, plný klišé, ale to ma netrápilo. K tomu plno dobrých momentov (had, zvončeky na hroboch...). Vlastne som až prekvapený, ako sa mi to páčilo. Ale tak jasné, na 4* to asi nemá. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama